Ce vor românii? Nici ei nu știu !

Știm cu toții deja că românii sunt cel mai cel dintre neamurile acestei lumi, că noi suntem miezul creației și beneficiarii salvării ei. Că de la noi, românii, au plecat toate marile personalități și că, cel mai probabil, până și Dumnezeu, într-o scurtă pauză, și-a luat cetățenia română.

daciisiromanii

Cu greu ai putea convinge un dac pur sânge că noi nu suntem chiar atât de incredibili, că nici măcar tradiționala ospitalitate românească nu mai e de așa actualitate. Mai nou, poporul român se confruntă cu o altă mare problemă: nu prea mai știe ce vrea. Sau ce e bine. Sau inversează scara valorilor. Să vă dau câteva exemple:

– Românii ies în stradă, cu zecile de mii, și condamnă corupția. Strigă cât pot de tare: „Corupția ucide!„. După care, la alegerile de peste doar câteva luni, votează fix corupții.

– Românii sunt mari iubitori de fotbal. Și pricepuți la el. Ca atare, orice român știe că în fotbal, doar victoriile contează. Și uneori egalurile. Numai că românii, mai nou, se bucură la înfrângeri și urăsc meciurile care se termină la egalitate.

Asta pentru că funcționăm dintotdeauna după principiul „mai bine să murim eroi în luptă, decât niște lași victorioși„. Așadar, e greu să fii român. Nici nu mai știi ce să ceri de la viață, de la tine, de la cei din jurul tău.

Și atunci, inevitabil, românul face numai alegeri greșite. Dând apoi vina pe alții, numai pe el nu.

3 thoughts on “Ce vor românii? Nici ei nu știu !”

  1. Treaba asta se rezolva foarte simplu /Dati salar romanilor patruzeci de milioane timpa de doua zeci de ani ,tineti preturile pe loc tot douazeci de ani si mai apoi vedeti daca mai este coruptie in Romania .Coruptia este o chestie generata si intretinuta de saracie.Salariul actual/cine il are / nu acopera nici pe departe necesitatile individului.Cam asta despre ce vrea Romanul .Romanul vrea sa consume ….CU SAU FARA CORUPTIE…

  2. Am vrut ecomomie de piata trebuie sa avem musai si consumatori.Asta…daca vrem democratie ….daca nu era bun pentru noi si comunismul ca era totul pe cartela .pai cum dracu evem scut n-avem consum?….ce democratie mai este si asta?pai nu era capitalismul superior comunismului?na ca acum suntem datori cu burta goala da ” mai suntem si corupti ca asa zice onor UE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *