Ce trebuie sa stim cand alegem o baterie moto

Daca va pasioneaza motocicletele, insa nu aveti inca experienta sau informatii de baza, intai de toate trebuie sa va obisnuiti cu cateva detalii de care depinde in mod direct buna functionare a motocicletei detinute. Scopul acestui articol este tocmai de a va ajuta sa alegeti tipul de acumulator moto, pe care il puteti considera drept “inima” care permite activarea mecanismului de functionare. De asemenea, vom enumera cativa factori a caror respectare garanteaza reusita unei experiente de conducere inedite.

Bateriile de acumulatori moto si auto reprezinta principala sursa de energie, fara de care nu ar fi posibila pornirea si alimentarea motorului. Daca intentionati sa achizitionati o baterie moto, trebuie sa luati in calcul mai multe aspecte, legate de parametrii de functionare specifici fiecarui autovehicul, tinand totodata cont de recomandarile oferite de fabricant.

In principal, pentru a rezolva problema alegerii unei baterii moto, va fi nevoie sa stabiliti doua lucruri simple: – capacitatea cilindrica in cm³ a motorului, precum si

– tipul de alimentare (care poate fi pe benzina, respective motorina).

Fie ca sunteti posesorul unei motociclele, motorete, scuter sau ATV, aveti la indemana o gama variata de baterii motociclete si scutere,  incepand de la baterii standard, baterii de tip HP (AGM), baterii cu gel (cu sau fara cip), si pana la baterii factory activated. Fiecare model de acumulatori are o structura diferita, ceea ce determina adoptarea unui tratament diferit, mai ales cand este vorba de luarea unor masuri care sa previna perimarea bateriei din diverse motive. De exemplu, intretinerea unei baterii standard prevede alte masuri, in comparatie cu masurile luate in cazul unori baterii cu incarcare uscata, datorita simplului fapt ca acestea din urma nu prezinta posibilitatea producerii unor scurgeri.

Folosirea unei baterii moto presupune asumarea unor obligatii de catre beneficiar, in scopul evitarii oricaror accidente. Ignorarea regulilor de protectie poate provoca daune serioase. Asadar, vom discuta in continuare despre ce trebuie/ce nu trebuie sa faceti in momentul achizitionarii bateriei adecvate modelului de motocicleta pe care care dumneavoastra il detineti.

Am mentionat deja importanta stabilirii corecte a unor caracteristici simple, precum capacitate, amperaj si dimensiune. Pe de o parte, capacitatea bateriei pentru motocicleta nu trebuie sa depaseasca mai mult de 30% decat cea indicata de catre producator, iar pe de alta parte, nu este deloc recomandabil sa folositi o baterie care nu indeplineste necesitatile motorului!

image

Este bine sa detineti si sa pastrati certificatul de garantie a bateriei cumparate, care contine specificatii referitoare la montarea/demontarea, regimul de incarcare a bateriei, garantie, precum si sfaturi legate de intretinerea sa. Daca nu ati avut timp sa realizati expertiza tehnica imediat dupa cumparare, trebuie sa aveti in vedere efectuarea unei verificari tehnice in decurs de 5 zile lucratoare de la data achizitionarii produsului, conform regulilor in vigoare. Recomandabil este sa montati bateria intr-un sediu autorizat, pentru a evita pierderea drepturilor de garantie, in cazul constatarii unor defecte datorate unei montari inadecvate.

In punctele de desfacere SC SORGETI SRL, atat montarea cat si verificarea acumulatorilor sunt servicii gratuite. Daca doriti sa schimbati bateria sau aveti nevoie de alte interventii, firma noastra va pune la dispozitie servicii de inalta calitate, alaturi de o paleta larga de produse si accesorii. Astfel, va asiguram ca aventura dumneavoastra pe doua roti va fi una inedita! Drum bun!

5 thoughts on “Ce trebuie sa stim cand alegem o baterie moto”

  1. Nu mai bine te specializezi pe advertoriale tampoane? Serios, te chinui cu chestiile pe 2 roti. Adevarul e ca cel mai misto e cu motocicleta pe motorina. Asa se simte cuplul ala la ture joase… si mai consuma si putin.

    1. @sarcasticul: e blocaj pe piata de tampoane. Esti si motociclist? Pffff…iti mai trebuie barba, o voce groasa si esti idolu la femei :D :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *