Ce trebuie sa stii despre stratul de protectie al acoperisurilor plate

Invelisul protector al unui acoperis plat poate fi o investitie buna pentru multe facilitati. Acesta poate prelungi durata de viata a unui acoperis, deoarece scade temperatura acestuia, si de asemenea, ajuta la realizarea unor economii suplimentare de energie.

Totusi, pentru ca exista atat de multe tipuri diferite de acoperisuri utilizate in prezent, alegerea unui strat protector pentru un acoperis plat nu este usoara. Diferite substraturi necesita diferite acoperiri. Adeziunea unui strat protector ar putea depinde in egala masura de caracteristicile substratului si de tipul stratului. In general, este mai dificil pentru aceste straturi sa adere la suprafete dure, netede, chimic inerte, si mai usor sa adere la suprafete aspre, neregulate, active chimic.

Aderenta la un substrat este de multe ori imbunatatita atunci cand instalatorii pun un grund sau strat de baza. Producatorii de straturi de protectie recomanda anumiti primeri sau straturi de baza pentru managerii care incearca sa potriveasca un strat superior cu un substrat specific. Managerii ar trebui sa utilizeze doar stratul de baza sau grundul specificat de producator. Este o idee buna de a incepe prin contactarea producatorului. Acesta va fi in masura sa iti recomande ce tip de aplicatie sa utilizezi, dar si sa te puna in legatura cu un aplicator de calitate, specializat in utilizarea produselor de reparatii ale acoperisurilor plate si straturilor protectoare pentru aceste acoperisuri.

image

O data cu introducerea de membranelor pentru acoperis, cum ar fi monomer etilen propilen dien (EPDM), policlorura de vinil (PVC), poliolefinul termic (TPO), hipalonul si bitumul modificat, producatorii au dezvoltat o varietate de straturi de protectie pentru acoperis, pentru a aborda mai multe substraturi cu diferite caracteristici de adeziune si uzura.

Managerii pot specifica straturi asfaltice si pe baza de gudron pentru utilizarea cu sisteme de acoperis prefabricat din smoala de huila. Acoperirile non-asfaltice, inclusiv uretane, acrilice si poliuree, sunt cel mai frecvent utilizate la sistemele cu un singur strat, precum un acoperis tigla metalica.

Fiecare dintre aceste acoperiri prezinta diferiti factori de cost si de performanta. Din cauza variatiilor in preparatele de acoperire, un manager ar trebui sa lucreze indeaproape cu un consultant acoperis si cu producatorul pentru a se asigura ca va utiliza stratul protector potrivit pentru substratul de acoperis si ca lucratorii vor efectua toate reparatiile in mod corect inainte de aplicarea acoperirii. Reprezentantii producatorului si fisele tehnice ale produselor, de asemenea, pot ajuta in recomandarea de straturi de protectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *