Ce se mai aude cu maidanezii ?

E o întrebare retorică. Logic că nimic. Logic că după tot valul ăla mediatic incredibil, după toată nebunia dusă până la paroxism din acea perioadă, acum e liniște și pace între necuvântătoare și noi.

Primăria se face că plouă, că de nins, pe căldurile astea nici nu poate fi vorba. După ce în primele săptămâni de la tristul eveniment cu moartea lui Ionuț, aveam conferințe de presă zilnice, în care ni se raporta cu veselie cum se prin sute de câini zilnic, acum, dacă încerci să dai de Oprescu sau de cei de la Direcția Veterinară, riști să te îmbolnăvești de bătrânețe prematură.

Avem și o lege. mai țineți minte nebunia din ziua când ”Legea Ionuț” a fost votată și mai apoi a fost considerată constituțională, când s-au trântit ăia pe asfalt și amenințau cu sinucidere în masă, când Marinescu și Paula Iacob mai aveau puțin și mureau în direct? Au trecut fix 4 luni de la acele momente. Ați auzit pe undeva de vreun maidanez ucis? Mda..

maidanezi

Avem și normele metodologice apărute, acele norme care stabilesc clar care este perioada în care un maidanez este ținut la adăpost, după care se poate decide eutanasierea lui. Bun, ia să vedem, voi ce ziceți..se aplică oare normele astea? Vă spun eu de pe acum, nu, logic că nu. Căci domnul Oprescu nu prea vrea să își pună lumea în cap, mai ales că nu se știe încă ce aduce toamna prezidențială.

Ne aflăm din nou într-o nedorită situație de genul ”lasă-mă să te las” și nimeni nu conștientizează că poate fi doar o chestiune de timp până când o nouă dramă să aibă loc. Și că tot veni vorba, eu chiar nu am stat degeaba în ceea ce privește subiectul ăsta. Pe lângă scara mea își făcuse veacul un câine, simpatic de felul lui, care era hrănit de vecini și care își făcuse un obicei din a se urca seara până la ultimul etaj și de a lătra toată noaptea ca disperatul. Și problema nu ar fi fost doar asta, dar câinele suferea și de o boală care îl făcea să lase urme de sânge peste tot pe unde mergea.

Logic că nimeni a părut interesat să îl adopte să îl ducă la un cabinet veterinar suceava și să își asume responsabilitatea creșterii lui. Ca atare, am chemat echipele de hingheri să îl preia. Bineînțeles că asta s-a întâmplat cu tot circul de rigoare. Dar cred cu tărie că este timpul ca iubitorii de animale să își asume cu adevărat responsabilitatea pentru aceste animale. Chit că asta supără sau enervează pe cineva.

One thought on “Ce se mai aude cu maidanezii ?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *