Ce joc face Gabriel Oprea?

Octombrie 2015 – Oprea și Gigină

în mass media încep să apară detaliile unui accident ce a avut loc în timp ce o coloană oficială în care se afla Ministrul de Interne de la acea vreme, vicepremierul Gabriel Oprea, accident în urma căruia murea polițistul Bogdan Gigină.

Lumea începe să se revolte, încet, încet, protestele cresc în intensitate. Gabriel Oprea era un om hăituit, înconjurat din toate părțile: acuzații de plagiat, moartea lui Gigină, presiunile pentru a se rupe de Victor Ponta.

A venit apoi tragedia de la Colectiv. Ca un făcut, în acea seară, înconjurat de cadavre fumegând și de răniți ce urlau de durere, apărea din nou chipul lui Gabriel Oprea. A fost unul din motivele care au înfuriat opinia publică. Oamenii și-au adus aminte de Bogdan Gigină.

În timp ce se tot numărau morții de la Colectiv, a devenit evident că Oprea trebuie să dispară. A fost prima victorie a protestelor. Bucuria oamenilor la anunțul demisiei lui Oprea a fost una pur euforică. S-a tot vorbit, după acel moment, că Oprea a fost pionul principal în dărâmarea guvernului Victor Ponta. Pe principiul „maurul și-a făcut datoria, maurul poate muri„.

Octombrie 2016 – istoria se repetă. Tot cu Gigină. Tot cu Oprea.

Iată-ne la aproape un an de la tragedie. Din nou, România fierbe. Scenariul, personajele, decorul, aceleași ca în 2015. Parlamentul României, hulit de toată lumea. Gabriel Oprea, considerat cel mai vinovat om, moral măcar, de moartea luui Gigină. Din nou proteste în stradă, din nou o furie crescândă care pare să se reverse ca un tăvălug peste toți. Și toate acestea pentru că un om, Gabriel Oprea, se joacă cu nervii tuturor.

oaresuntunporc.ro-Gabriel-Oprea

Să mă explic:

DNA a cerut încuviințarea Parlamentului pentru urmărirea penală a fostului vicepremier pentru o speță incredibilă: „omor din culpă„ în cazul Gigină. Țineți minte 3 cuvinte: Oprea – omor – Gigină ! Mixul perfect pentru un cocktail Molotov emoțional incredibil în spațiul public. Era evident că un pas greșit al Senatului ar fi declanșat furia publică.

Ceea ce s-a și întâmplat. Ce a făcut Gabriel Oprea în această situație? În loc să își dea demisia, să se pună la dispoziția procurorilor, pune gaz pe foc. În toate modurile posibile.

Fiul său scrie epistole către public în care mărturisește drama familie sale. Oprea se duce la Gâdea și se plânge că este hărțuit, hăituit. Soția e luată cu salvarea.

Așadar, al cui joc îl face Oprea?

Inclusiv toată nebunia legată de posibilitatea de a relua sau nu votul în Parlament este menită să crească nivelul furiei publice. Încet dar sigur, dacă lucrurile nu se vor tranșa astăzi, nu este exclus ca weekendul ce începe să fie unui cu proteste masive.

Iată cum maurul Oprea nu și-a terminat misiunea de anul trecut, el revine, ca o fantomă a unui trecut de care voiam să scăpăm, gata să ne marcheze și toamna acestui an. Și alegerile ce vin.

Și când te gândești că diferența dintre haos și normalitate stă, ca de obicei, în actul unilateral al demisiei.

Articol publicat pe Știripesurse.ro

Update: Gabriel Oprea a anunțat în această după amiază că demisionează din Senat. Case closed?

5 thoughts on “Ce joc face Gabriel Oprea?”

  1. Iancule fratioare , GENERALUL CU PATRU STELE { chiar daca-i provenit din intendentza deci , nici macar stat majorist } STIE PRECIS CA N-ARE CE SA PATEASCA ! de ce mama dracului crezi matalutza c-a avut tupeul sa le c eara ” colegilor ” senatori , senatori ai Romaniei , sa repete votul in ceea ce-l priveste ??? De ce crezi dumenata ca , si-a anuntat inclusiv demisia din Senat vezi Doamne , pentru a usura treaba ….” Justitiei ” ? Al doare fix in cur pe-acest Mos Teaca modern de imunitate sau de oricare judecator din tara asta caci…STIE PRECIS CA , NU VA PATI NIMIC !!!! Deci iesirea catorva sute sau chiar mii d e romani in strada …este doar o gluma buna in cel mai bun caz , o plimbare d esanatate , o iesire la aerul curat al lunii Septembrie . Vorba lui Ion Iliescu : ” Cati sunt in Piata Universitatii , zece mii , un milion…pai astia nu reprezinta poporul roman caci Romania are peste douazeci d e milioane de locuitori ! Astia zece mii , un milion ….sunt doar niste agitatori niste…GOLANI ” Iar chestia asta s-a impamantenit la nivelul conducerii politice { lasa ca nici cu astia …tehnocratii , niumi este rusine in acest sens } a Romaniei insa , nu doar a Romaniei . N-ai vazut si tu demonstratiile din Franta bunaoara sau alea din USA ? Cine dracu crezi tu ca dintre astia ce stau in fruntea statelor are chef s-asculte la plangerile vulgului , chiar daca vulgul are ” paie-n cap si jalbele-n protzap ” ???? Si-o intrebare Iancule : atunci cand Gabriel Oprea si al sau partid de tradatori a cotit-o ca la Ploiesti impotriva tuturor asteptarilor spunand ca , pentru el si partidul sau de stransura ” interesul national ” primeaza in fatza a orice , atunci v-a convenit Iancule voua ” liberalilor ” , nu ? Pai atunci , inghititi si galusca asta cu….renuntarea astuia la imunitate ! 8)

  2. Sunt interese mari la mijloc,si nu sunt interesele noastre.Occidentul vrea se pare sa nu mai fie nimic romanesc in Romania.Politicienii sunt toti corupti ,locuitorii tarii sunt cu totii niste hoti ,firmele romanesti trebuiesc desfiintate pentru ca fac evaziune fiscala.Foarte bine dar ce punem in loc?Aducem nemti sa ne conduca ?Finalul acestui joc murdar probabil ca o sa fie federalizarea tarii si impartirea ei pe criterii etnice .Este oare politicianul german mai putin corupt decit cel roman?Nu stim pentru ca nu avem acces toti la informatia de scandal din media germana si nu stim decit partial necazurile poporului german .Am spus german dar poate fi orice popor din occidentul democratic pina mai ieri foarte prosper.In toti acesti ani dupa revolutie am tot dat jos n oameni politici si tot nu am trait mai bine deci solutia pentru o viata mai buna nu este aceasta.Pina la viitoarea schimbare majora de regim din tara se pare ca mai avem de suferit.

      1. Pai atunci…sa vina nemtii in locul nostru { ca popor fireste } iar noi romanii s a ne mutam cu ” arme si bagaje ” in ….Germania , daca tot zici matale de ” schimbare d e popor ” 8) .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *