Ce culoare poate avea o verigheta din aur moderna?

Inelele de cununie nu mai sunt de ceva timp confectionate doar din aur galben, ci intr-o paleta neasteptat de variata de nuante.

Verighete roz sau albe pentru mirii moderni

Modelele de verighete din aur roz sau alb nu mai sunt o noutate, asa incat nu e de mirare ca in majoritatea magazinelor de bijuterii ele sunt etalate la loc de cinste.

Untitled 7

Ce-i drept, cand vorbim de o verigheta din aur roz de fapt nu este vorba de un inel de aur pur de 24K, deoarece acest material este foarte moale, ci de o combinatie dintre acest metal pretios cu altele mai ieftine, care insa ii confera o duritate speciala.
Aurul roz are aceasta culoare deosebita pentru ca este amestecat cu o anumita cantitate de cupru. Cu cat aceasta cantitate este mai mare, cu atat aurul capata o nuanta orientata mai spre rosu.
Aurul alb, la randul sau, reprezinta tot un amestec de aur cu argint, nichel, paladiu sau chiar platina.
Asadar, aurul alb nu este un metal pretios distinct, ci un aliaj, dat fiind ca in natura nu se gaseste decat aur galben de 24K, foarte maleabil si de aceea foarte usor deformabil, daca ar fi purtat zilnic sub forma de bijuterii.

 

Pentru a dobandi un grad de rezistenta mai mare, verighetele din aur alb sunt placate de regula cu rodiu, ceea ce le da o nuanta argintie foarte frumoasa.
Singurul impediment este acela ca, fiind niste inele pentru purtare permanenta, dupa circa 3 ani trebuie ca sa fie din nou placate cu rodiu, care, fiind un metal din familia exclusivista a platinei, are o valoare de comercializare destul de mare.
Iata asadar si raspunsul la intrebarea legitima: de ce se folosesc pentru amestecul cu aur de 24K materiale mai ieftine, nu direct rodiu?
Giuvaiergii imagineaza permanent noi si noi modele de verighete aur alb, roz sau in combinatii mestesugite, care fac o mare concurenta inelelor de cununie clasice, realizate doar din aur galben.

Ati purta o verigheta albastra, verde sau neagra?

 
Daca vreti sa aveti la cununie verighete exclusiviste, elegante, cele inedit colorate sau albe sunt cea mai moderna alegere.
Cu titlul de curiozitate, exista si aur albastru, violet, verde si chiar negru.

Deoarece nici aurul galben nu este 100% aur, ci tot un amestec de aur pur cu argint, cupru, zinc, poate ca aceia ce sunt in cautarea verighetelor ideale se vor orienta in viitor in numar mai mare si spre alte culori ale acestora, nu neaparat spre auriul conventional.
Daca pe niste verighete din aur alb diamantele au sclipiri extrem de puternice, va dati seama cat de tare contrasteaza pietrele pretioase pe o verigheta din aur negru, spre exemplu, sau chiar pe o verigheta din aur de culoare violet intens.

 

Extrem de rar este aurul albastru, obtinut din aur combinat cu galiu sau indiu, dar aurul verde pare la ora aceasta a fi cel mai select.
Daca celelalte culori se obtin in urma combinatiilor efectuate de catre mesterii bijutieri, aurul verde chiar exista in natura.
Descoperit acum aproape 3.000 de ani, acest metal pretios verde este in realitate un aliaj natural compus din aur si argint, cupru sau cadmiu, stiut fiind ca, de regula, in minele de aur se gaseste si argint, precum si alte minereuri metalifere.
Aurul verde este vedeta incontestabila din ultimii ani, fiind apreciat pe scara tot mai extinsa in lume de catre aceia ce isi doresc bijuterii de cununie confectionate din metale rare, in special verighete.

Voi ce culoare a aurului preferati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *