Ce contează când îți cumperi o mașină?

Pun această întrebare pentru că mă cam bate gândul ca anul ăsta să pun mâna pe covrig. Circul din ce în ce mai mult și dependența de mijloacele de transport, fie că vorbim de cele în comun, fie de microbuze sau taxiuri devine mai costisitoare decât o mașină în leasing.

Nu vreau neapărat o mașină nouă, cred că și una second hand, bine îngrijită, poate reprezenta o alternativă foarte bună. Cu niște mici ajustări, necesare, și te poți considera un proprietar de mașină aproape nouă. Singura mea problemă este că nu mă pricep atât de bine la mașini.

seat

Adică, da, dacă mă pui să mă uit la o mașină, o verific să aibă volan, motor și toate roțile :)) )) bine, mai glumim și noi un pic. Însă sunt mereu adeptul ca atunci când nu ești atât de priceput la ceva, să chemi alături de tine oameni de încredere, al căror sfat să îți fie de folos. Pentru că altfel, într-o Românie plină de întreprinzători cu imaginație și dornici să facă bani repede, riști să crezi că ai cumpărat un Mercedes și să te trezești doar cu un morman de fier vechi.

Bun, revenind un pic la întrebarea din titlu, voi la ce vă uitați atunci când alegeți o mașină? Contează prețul? Raportarea la ceilalți competitori de pe piață și ofertele lor? Consumul de combustibil? Asigurarea la km?

Dar stau eu așa și mă întreb, oare se uită cineva, de exemplu, la un compresor Daewoo sau radiator VW sau intercooler Seat? Oare contează pentru cineva sistemul audio, de climatizare sau la ștergătoare? Da, știu, par întrebări de copil mic. Dar ele nu fac altceva decât să scoată în evidență cam cum ar trebui să fie de meticulos un om atunci când alege să facă o investiție. Pentru că mie mi se pare că românii nu stau prea mult pe gânduri și pe analize atunci fac o investiție majoră.

Iar asta nu e chiar un lucru bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *