Ce avantaje aduce acoperișul din țiglă metalică?

Roofart.ro - Sisteme pluviale, jgheaburi si burlane pentru drenare si scurgere
Roofart.ro - Sisteme pluviale, jgheaburi si burlane pentru drenare si scurgere
Roofart.ro – Sisteme pluviale

Nu încape îndoială că oamenii care aleg să monteze acoperișuri din țiglă metalică pe casele sau pe clădirile comerciale pe care le dețin se bucură de numeroase beneficii. Țigla metalică reprezintă un pas în direcția corectă atunci când vine vorba de construcții durabile:  acest material este foarte rezistent la intemperiile naturii și este foarte ușor de întreținut.

Țigla metalică nu are nevoie de reparații costisitoare de care au nevoie de obicei acoperișurile din alte materiale. În afară de acest aspect, un alt mare avantaj îl reprezintă posibilitatea alegerii dintr-o varietate bogată de modele și culori, găsindu-se o variantă pentru gusturile oricărui proprietar de imobile.

Acoperișul este unul dintre cele mai importante componente ale structurii casei, întrucât protejează tot interiorul, iar materialul din care este confecționat afectează exteriorul (performanțele și durata de viață a acestuia. Țigla metalică câștigă tot mai mult teren în toate tipurile de construcții – rezidențiale, agricole sau industriale. Un acoperiș de metal va aduce oricărui imobil un plus de rezistență în fața condițiilor meteorologice dure.

Concomitent, pentru a-ți proteja cât mai bine integritatea locuinței, trebuie să completezi acoperișul și cu un sistem de scurgere a apei pluviale. Printr-un astfel de sistem bine construit, vei proteja pereții și fundația casei de infiltrarea umezelii, prevenind apariția igrasiei. Jgheaburile și burlanele vor prelua apa pluvială și o vor duce cât mai departe de casa ta, în sistemul de canalizare.

Dar de ce această investiție este atât de benefică unui imobil? Vom afla în rândurile următoare.

Eficiența costurilor

De multe ori, oamenii nu realizează cât de bun este raportul calitate-preț pentru acoperișul din țiglă metalică din cauza investiției inițiale. Prețul mai mare decât în cazul acoperișurilor din alte materiale poate fi un motiv pentru mulți clienți care prospectează piața să opteze pentru altceva. Însă efectele pe termen lung vor cântări cu siguranță mult mai greu decât costul acoperișului.

Țigla metalică nu are nevoie de mentenanță, având o durată de viață de aproximativ 30 de ani, deci puteți elimina costurile de reparații preconizate pentru viitor. Concomitent, acoperișurilor confecționate din acest material au proprietăți de izolare termică (reduceți costul energiei termice în timpul iernii) și de respingere a razelor UV (mai multă răcoare vara). Aceste particularități se vor reflecta și în costurile facturilor dumneavoastră!

Multitudinea de culori disponibile

Întrucât țigla metalică a devenit tot mai populară în ultimul timp, producătorii au dezvoltat o paletă de culori foarte vastă din care să puteți alege. În funcție de contractorul cu care veți lucra, veți primi mostre din care să alegeți varianta care se potrivește cel mai bine stilului casei dumneavoastră.

Acoperișurile din țiglă metalică sunt construite pentru a fi atractive și pentru a satisface nevoia oamenilor de unicitate, putând fi personalizate pentru a se adapta perfect atât gustului personal, cât și stilului imobilului și al cartierului în care va fi montat.

Valoare pe termen lung

Acoperișul din țiglă metalică va fi valoros pe termen lung datorită rezistenței sale și a faptul că nu necesită mentenanță. În același timp, montarea unui astfel de acoperiș poate adăuga valoare imobiliară casei dumneavoastră.

Pe scurt, țigla metalică vine cu argumente solide, precum:

  • Îmbunătățirea casei cu un țiglă metalică crește valoarea proprietății atât imediat după ce este montat, cât și în timp;
  • Ciclul de viață al unui acoperiș este de aproximativ 12-15 ani – mai mult sau mai puțin, în funcție de materialul din care este confecționat. Dar țigla metalică rezistă mult mai mult, rezultă că veți economisi bani pe termen lung, nefiind necesare schimbări din acest punct de vedere pentru o perioadă mult mai lungă;
  • Țigla metalică este o investiție în calitatea vieții în casa dumneavoastră;
  • Acoperișul din țiglă metalică rezistă mult mai bine la intemperiile Mamei Natură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *