Cât de important e hostingul pentru un blog?

Ai auzit că e frumos prin blogosfera de la noi. Că sunt oameni faini și că poți să îți faci prieteni. Că dacă ai și un pic de talent la scris și ești dispus să scrii pe bani, mai mulți sau mai puțini, vin agențiile și te caută.

Că uneori vei fi invitat la petreceri, lansări și alte evenimente, unde, dacă ești cuminte, poți păpa și bea gratis. Și așa vei ajunge cunoscut în online, drept un pișcotar, un fel de Andreea Pora din lumea 2.0. Dar să știi că nu e suficient să îți faci un blog oarecare și să uiți de el pe acolo.

A fi blogger cere în primul rând respect pentru cititorii tăi. Pentru cei care intră pe blogul tăuși îți comentează. Asta înseamnă să scrii cât mai des. Nu un articol la o lună, nici să nu răspunzi cu săptămânile la comentariile pe care le primești.

Blogs

A fi blogger înseamnă să oferi informații corecte, verificate. Să ai o opinie proprie, să nu faci copy paste, deși, știu, asta e moda cel mai des întâlnită pe la noi. A fi blogger înseamnă pentru unii doar o pasiune, pentru unii un business, un mijloc de a face bani. Fiecare își alege calea sa. Dar să nu trăiești nicio clipă cu senzația că din secunda doi în care ți-ai deschis un blog, gata, vor curge banii ca la Șova în Minister.

Ca să devii un blogger atractiv atât pentru cititori, cât și pentru cei care poate, cândva, vor băga niște bani în el, trebuie să ai grijă să fie îngrijit, să fie ca o adevărată carte de vizită a ta. Ceea ce și este, Tocmai de aceea este foarte important să ai parte și de un host bun. Iar aici îți pot oferi un ajutor minimis, cei care se ocupă cu orice e necesar într-un serviciu de webhosting de la noi. Și care au și niște prețuri bune, pe care nu le-aș lăsa să treacă pe lângă mine.

Și încă ceva..dacă te decizi să te apuci de treaba asta cu bloggingul, cred că trebuie să ții cont de un risc, unul extrem de mare: că o să îți placă la nebunie treaba asta și că va deveni ca un drog pentru tine. Ceea ce, să știi, nu e deloc ceva rău. Pentru că blogul reprezintă cu adevărat un mediu unde poți fi tu, unde te poți exprima în voie, unde poți aduna o comunitate ce se poate transforma într-o prietenie frumoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *