Castanele fierbinți ale PNL

Suntem deja spre finalul lunii ianuarie 2016, timpul până la alegerile locale deja se scurge și pentru PNL devine evident că trebuie să rezolve cât se poate de repede câteva castane extrem de fierbinți, care pot afecta grav, aproape iremediabil, șansele partidului de a câștiga localele și de a se poziționa ca favorit pentru parlamentare.

1) București – Bucureștiul este vârful de lance al oricărei campanii electorale. Să fii ales de peste 2.5 milioane de oameni te poziționează practic ca al doilea om în stat, ales, după Președinte. Un partid care vrea să conducă România, să dea premierul, să câștige alegerile parlamentare, nu își poate permite să rateze Bucureștiul. Chiar dacă ar câștiga restul țării, tot eșec s-ar numi. Ca atare, în condițiile în care Cristian Bușoi este, la modul cel mai evident, extrem de neplăcut bucureștenilor, mai ales după momentul folosirii #Colectiv într-o conferință de presă, PNL trebuie să își asume schimbarea urgentă a candidatului, astfel încât să existe o resetare urgentă a campaniei și șansa de revitalizare a electoratului din București.

PNL aniversare

2) listele de candidaturi pentru toată țara. PNL, prin vocea Alinei Gorghiu, a ieșit de la începutul acestui an cu două mari principii pentru candidații ce vor participa la alegerile locale și parlamentare: mai multe femei și mai multe fețe noi, de oameni care să nu fi candidat până acum. Chiar dacă celelalte partide nu par a fi interesate de aceste proiecte lansate în dezbatere de PNL, va fi o dovadă de ipocrizie ce va fi taxată dur de electorat dacă nici chiar PNL nu se ține de promisiuni.

3) Clarificarea relației cu guvernul Cioloș. În acest moment, trăim un scenariu ce numai în România se putea: toți la guvernare, toți la opoziție. În mentalul public, lucrurile nu stau chiar așa. PSD e privit ca opozantul lui Cioloș, iar PNL la guvernare, asta deși lucrurile, în realitate, stau chiar invers. Ca atare, PNL trebuie să fie, la nivel de comunicare, cât se poate de clar în ceea ce privește poziționarea față de guvernul tehnocrat. Îi rămâne alături și culege și roadele și primește și eșecurile, sau se poziționează într-o opoziție constructivă.

4) Poate cel mai important aspect. O garnitură nouă de comunicatori, de oameni atractivi pentru electorat, care să poată să aducă o prospețime mesajului PNL.

De la PSD, așteptările sunt minime spre 0. Bazinul lor electoral e cert, acela votează și dacă se face o schimbare de cadre și dacă vine și candidează Iliescu din nou. Pentru PNL lucrurile nu sunt la fel de simple. Electoratul de dreapta este un electorat de elite, de oameni inteligenți, dar extrem de mofturoși dacă ceva nu le este pe plac. Greu de păcălit și extrem de greu de convins să îți dea votul.

2 thoughts on “Castanele fierbinți ale PNL”

  1. Iancule…ala care crede ca Busoi , este vreun fraier sub acea figura d e prostanac , este in mare eroare . Asta-i un individ uns cu toate alifiile iar , faptul c-a facut acea gresala cum spun ” unii ” , trebuie contabilizata strict ca fiind prima din cariera-i politica . Eu sincer sa fiu…nu l-am prea vazut gresind { tipul a pupat INTOTDEAUNA CURUL CARE TREBUIA }, chiar daca de cele mai multe ori daca-l scoti din ritmul lui , cu vreo intrebare mai diferita de cele cu care se asteapta sa fie bombardat….Ca ” partidul ” , l-a aruncat la inaintare…sa fim seriosi , partidul ” liberal ” a facut asta , doar ca sa vada cum sta in opinia publicului alegator { el…partidul si nu Busoi } si pentru ca Vasile Blaga ar fi fost { desii infinit de mai mare calibru } prea cu ochi si cu sprincene . Aia , Bratienii si Duca…aia s-au facut aeroterme d e cat s -au rasucit in gropile lor vazand aceste umbre palide ale liberalismului care , pretind ca le urmeaza si…ca-i reprezinta , numiti ” noii politicieni liberali ” . Madamme Gorghiu…este rusinea acestui partid inca n-ai inteles asta Iancule ?!Ce sa mai clarificati fratioare ” relatia cu guvernul Ciolosi ” ? Nu s e vede si fara binoclu ca sunteti legati de maini si d e picioare si ca aveti libere doar buzele pentru a fi folosite la pupatul in cur ?!? ” O noua garnitura de comunicatori “…hai ca mi-ai placut Iancule !! Poate ca unul dintre acesti comunicatori sa fi tu insuti Iancule , pentru a va mai lua cineva in serios , tu si…anca cativa de pe la ” liberali ” care , sa aiva aceleasi idei si pareri intransigente dar….altfel ma cam indoiesc de figura asta . A murit { politic vorbind } Crin Antonescu…s-a dus dracului si PNL-ul ,iar asta , s-a vazut dupa graba de-a va unii cu aia de la PDL pe care-i injurati pe toate drumurile si pe toate sticlele TV-urilor … pana mai acum …. vreo doi ani in urma ! Chiar mi-a placut postarea , este printre cele cateva foarte bune comentarii { desi lipsite d e pertinenta } la adresa PNL pe care le-ai facut vreodata deci , FELICITARI IANCULE ! 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published.