Cartelele prepay, doar cu buletinul

Ziua de ieri a venit cu o veste pe care mulți nu și-o doreau: deputații din Comisia Juridica a Camerei Deputaților au avizat favorabil legea care obligă posesorii de cartele prepay să se înregistreze în bazele de date ale operatorilor. Proiectul a fost puternic susținut de SRI, prin invocarea siguranței naționale.

Scepticii spun că acest lucru înseamnă practic dispariția ideii de libertate a internetului și, în același timp, o explozie a procedurilor de ascultare a convorbirilor.

Țin să menționez că deputații PNL au fost și au votat împotriva acestui proiect de lege care încalcă practic normele europene în vigoare.

cartele-sim-prepay

2 thoughts on “Cartelele prepay, doar cu buletinul”

  1. Ioane ma dezamagesti impreuna cu tot cu partid. In primul rand cartelele prepay sunt cel mai mare venit pentru companiile de telefonie, tocmai pentru ca se fac fraude, iar apoi fraierii trebuie sa plateasca. In al doilea rand tot taranu isi cumpara cartela prepay cu zecile, pentru? Crezi ca le incarca pe toate cu 5€?

    In al treilea rand este de bun simt sa iti lasi buletinul atunci cand achizitionezi o astfel de cartela. In Italia de exemplu aceasta practica este de foarte mult timp si oamenii sunt linistiti.

    Ai nevoie de telefon zilnic? Trimiti sms folosesti voce si internet fa-ti abonament!

    1. @ionica maestre, nu cartelele prepay sunt aici marea problema, ci acele specificatii legate de inregistrarea computerelor si accesul SRI oricand la continutul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.