Care sunt cele mai frumoase locuri din România?

Cred că am scris zeci de articole despre România, despre cum această țară supraviețuiește prin multe lucruri frumoase, chiar dacă, de cele mai multe ori, noi suntem tentați să vorbim și să aducem în față doar părțile negative. Și cum stăteam eu așa, la o cafea de duminică, m-am gândit să vă provoc la o dezbatere care sigur va fi una extrem de încinsă.

Nu e ceva nou, dar e ceva ce aduc în discuție pentru prima dată aici. Și anume, care credeți voi că sunt cele mai frumoase locuri pe care le are această țară și de ce. Până să văd comentariile voastre la acest articol, zic să vin și eu cu propunerile mele:

1) Transfăgărășanul – este, fără doar și poate, cel mai frumos drum din lume. Nu am fost eu prin prea multe locuri, dar nici nu am mai auzit de un drum de o asemenea semeție. Iar alegerea mea este susținută și de celebrii realizatori Top Gear.

image

2) Transalpina – drumul regilor. Un drum ce abia acum este descoperit de români, de turiști. O nouă dovadă de ceea ce pot face românii. Dar și o nouă dovadă de cât de stupizi putem să fim uneori, pentru că drumul este momentan închis, din cauza birocrației.

3) Delta Dunării – despre Deltă s-ar putea scrie mii de cărți și tot nu ar fi suficiente. Cel mai bine este să mergeți și să vedeți cu ochii voștri. O să vă îndrăgostiți iremediabil.

Și aș putea continua cu lista mea de preferințe. Preferințe pe care le regăsiți și pe harta cesavezi pe mobil, o modalitate modernă de a bifa toate locurile frumoase, ce merită să fie vizitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *