Care e cea mai bună centrală termică?

Este o veche vorbă românească plină de înțelepciune și care, dacă ar fi aplicată de cât mai mulți dintre noi, de mare ajutor ar fi. Pentru că, în fapt, acest proverb nu face altceva decât să arate cât de importantă e chibzuirea și seriozitatea utilizării timpului în fiecare gest al nostru.

De ce am început așa acest articol? Pentru că vreau să discut cu voi o situație tot mai des întâlnită la noi, cea în care totul se face în grabă, în pripă. Și vedem unde duce această grabă, această lipsă de consistență, în toate domeniile. Plecând de la politică până la viața personală. Cel mai la îndemână exemplu pe care îl am e cel al pregătirii oamenilor pentru perioada de iarnă, de alegere a celor mai bune variante de încălzire. De sfaturi în achiziția unei centrale

image

Dacă stai la casă, există foarte mari șanse ca singura ta grijă pentru încălzire să fie aceea de a avea suficiente lemne iar asta, oamenii gospodari o fac începând încă din vară. O mică curățenie făcută pe la coșuri, verificarea aerisirii și gata, crivățul cel mare și viscolul viscolelor poate veni oricând. Pentru cineva care stă însă la bloc, dilema încălzirii este mai complexă. Ea ia în calcul mai ales o economie atât de necesară dar și nevoie de un sistem performant, care să asigure o încălzire a întregului spațiu.

Tocmai de aceea, pentru cei care vor să își cumpere și să își instaleze o centrala Immergas Victrix Exa, citatul de mai sus ar trebui să fie cu adevărat inspirațional. Și să nu fie nevoie de un efort financiar mare la un singur moment. Eu, unul, le recomand tuturor să își facă un plan pe cel puțin 6 – 8 luni și să se țină de el. Într-o lună îți cumperi țevile, radiatoarele din aluminiu, în altă lună șemineul și peleții, mai apoi iei centrala propriu zisă, caloriferele și tot ce mai ai nevoie. Și astfel ajungi la acel moment în care observi că, deși a durat poate mai mult, cu un efort nu foarte mare, ai tot ceea ce îți trebuie ca să îți instalezi centrala, să finisezi tot ce mai e de finisat și apoi să te bucuri de căldura casei tale, chiar și în cele mai friguroase zile ale iernii. Chiar dacă acestea au cam dispărut din peisaj, de ne luăm după cât de atipică a fost cu noi această iarnă.

Pentru că, vorba unui clasic în viață, iarna nu e ca vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *