Capsule cafea de la Kafferoma–dimineți perfecte cu o cafea alături! (P)

Una dintre cele mai iubite și mai consumate băuturi, nu doar în România, ci în întreaga lume, este cafeaua. Cu o vechime de mii de ani, cafeaua a devenit „băutura oamenilor mari”, fiind consumată, în principal, de persoanele matinale, preponderent muncitorii din birouri sau cu locuri de muncă foarte solicitante., dar și de către persoanele care doresc doar să își păstreze energia mai mult timp, iar piața producătorilor și a distribuitorilor de cafea și mașini pentru măcinarea și prepararea acesteia a crescut exponențial.

Astăzi putem găsi cafenele la tot pasul. Cele clasice, amenajate sub formă de restaurant unde cafeaua proaspăt preparată poate fi servită la masă, alături de o gustare ușoară, de obicei potrivită micului dejun, precum un croissant sau bicuiți cu unt.

Fie că au un aspect elegant, cald și familiar, cu cești din porțelan așezate pe farfurii în pereche, cu fotolii tapisate și mobilă ca-n filmele anilor 1970, locul ideal pentru o întâlnire de afaceri, pentru a servi cafeaua cu partenerul de cuplu sau a depăna amintiri cu prietenii, fie că afișează un aer nonconformist și rebel, colorat viu, cu cafea servită în pahare eco-friendly, butoaie în loc de mese și paleți pe post de bănci, potrivite pentru adunarea tinerilor de pretutindeni, cafenelele oferă ambientul adaptat fiecărei vârste, pentru ca cei care le trec pragul să petreacă cât mai mult timp în local.

Tu ce cafea preferi? Coffe-2-go sau cafeaua de acasă?

Pentru oamenii agitați, mereu pe fugă, cu un program încărcat, în care rareori își fac timp să se relaxeze, conceptul Coffee-2-Go a prins foarte repede. Mai bună decât cafeaua de la tonomate, preparată pe loc, cu tot felul de arome, cu lapte sau zahăr după preferințe, servită într-un pahar fierbinte, cu capac, perfectă pentru a o așeza în suportul mașinii, gata să fie savurată în drumul până la serviciu.

Cea mai bună cafea rămâne, însă, cafeaua servită acasă, cu persoanele dragi alături. Pentru mine, cele mai frumoase zile începeau dimineața devreme, când mirosul de cafea proaspăt preparată învăluia toată casa și, oricât de obosită aș fi fost, mă trezeam să îmi savurez ceașca de cafea pregătită cu atât drag de mama mea.

Cu câțiva ani în urmâ credeam că ai nevoie de o viață de experiență ca să faci cafea la cafetieră. Mereu îi ieșea o cafea tare, plină de aromă și cremoasă, iar a mea era mereu slabă. Cu timpul, am înțeles că savoarea cafelei vine din tipul de cafea folosit, dar și țara de proveniență și tipul de sol în care a crescut copacul. Așa am hotărât ca, pe viitor, să caut dulceața cafelei Arabica din solurile Americii Latine, cu gust puternic și aromat de cacao. Pentru cei cărora le place cafeaua dulce și slabă, Robusta e alegerea potrivită, datorită gustului fin și a concentrației scăzute de cofeină.

Odată cu trecerea anilor și cu evoluția tehnologiei, firmele producătoare au adus inovația în materie de preparare a băuturilor pe bază de cafea, prin introducerea pe piață a capsulelor concentrate care aduc beneficiile și deliciul espresso-ului în 25 de secunde, direct în ceașcă. Pentru a putea acoperi întreg eșantionul de consumatori, fiecare companie a adus pe piață gustul unic al cafelei produse, prin propriile modele de espressoare potrivite capsulelor pe care acestea le produc.

Kafferoma, noul tău prieten la cafea!

Am intrat și eu în febra espressoarelor cu capsule acum ceva timp, după o ceașcă strașnică de cafea primită într-o tură de noapte, la serviciu. Aroma se simțea atât de placut și tare încât mă îmbătam din miros. Am comandat un espressor exact ca cel de la serviciu, însă stocurile de capsule de pe site erau mai mereu epuizate și așa am ajuns și eu, epuizată de idei. Până când am aflat că toți cei care își achiziționau espressoare comandau modelele preferate de capsule de pe kafferoma.ro. Am intrat și eu pe site și, bine-nțeles, nu am ieșit fără să comand toate tipurile de cafea dorite, de teamă să nu pierd stocul. Însă, așa cum colegii mi-au spus, mereu am găsit pe site ceea ce am căutat.

Puteți să îi găsiți și voi, pe site-ul principal kafferoma.ro, la 0755.456.013 sau, dacă sunteți din zonă, îi puteți vizita pe str. Luncile Prigoanei 1, Sebes, jud.Alba.

Eu am preferat varianta ușoară, i-am căutat pe pagina lor de Facebook și am dat tare repede de ei.

I-am adorat de la prima comandă, însă eu sunt înnebunită după cafea. Saper ca și vouă să vă livreze la fel de multe momente de bucurie precum mie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *