Bugetul UE, Băsescu şi un băsist: Vlad Petreanu

Cum stăteam eu liniştit aseară, pe twitter, văd mesajul de mai jos:

petreeanuMai apoi, citesc şi o declaraţie a lui Băsescu: “când ne-a promis nouă UE 48 de miliarde de euro?”

Cum oamenii ăştia ne iau de proşti, hai să le cităm chiar dintr-un oficios al lor:

image  Buun..să o luăm metodic: la discuţiile despre bugetul UE, România putea obţine un maxim de 48 de miliarde şi un minim de 39 de miliarde. L-a obţinut pe ultimul. Cu toate astea, deşi evidenţa este clară, cârpe precum Petreanu şi Udrea se prefac mirate că nu suntem mulţumiţi.

Acum înţelegeţi de ce Merkel şi Baroso au insistat atât de mult să rămână Băsescu la Cotroceni? Pentru că este o jigodie, un zero, care îşi vinde ţara fără să clipească.

9 thoughts on “Bugetul UE, Băsescu şi un băsist: Vlad Petreanu”

  1. total gresit. prima varianta a bugetului prevedea pentru romania 45 de miliarde, la un total de 1033 de miliarde. bugetul final se cifreaza la 960 de miliarde. sunt 39,887 miliarde de euro, o crestere de 6,387 miliarde euro, fata de executia trecuta sau, mai bine zis o crestere de mai bine de 27 de miliarde fata de cat a cheltuit romania in executia trecuta. „nemultumirea” (ghilimele sunt pentru ca totul e un exercitiu de imagine, nu se mai discuta despre nivel de absorbtie, ce va face puterea cu banii etc., ci despre nemultumirea lui ponta, altfel spus ponta creeaza agenda publica) lui ponta si a voastra imi aduce aminte de un banc: vine bula acasa bucuros: „tata, am economisit un leu. am pierdut tramvaiul si am venit pe jos”. „ba, prostovane, spuse tatal, trebuia sa pierzi taxiul si economiseai 5 lei”

  2. @berenger 2 intrebari : puteau astia de la UE sa fi acordat o suma mult mai mica Romaniei sa zicem….15-20 de miliarde de E ? In situatia asta s-ar fi gasit careva in tara asta care sa protesteze …sa zicem presedintele Basescu ? Danke . Iancule , Vlad Petreanu…n-a fost la un moment dat ceva ” stirist” pe la … una dintre antene ?

  3. Ehe… mai complicata problema. Doua chestii:
    1. fondurile pentru prima perioada au fost mici (prost negociate). Orice stat nou primeste mai mult decat unul vechi atat pentru a compensa liberalizarile cat si pentru a dezvolta statul respectiv si a-l aduce cat mai aproape de celelalte. S-a omis asta.
    2. AFAIK (si n-am chef sa caut acum), total economii la runda asta de negocieri: 40 mld eur. 9 mld de la Romania, in conditiile in care sunt 27 membri.

  4. nu stiu, pentru ca nu-s vazator in stele. intrebarile de genul asta releva tocmai credinta in existenta acestora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *