Brasov, my one true love

Nu stiu cati dintre voi s-au gandit daca e mai avantajos sa iti cumperi un apartament vechi, sau unul intr-un bloc nou, intr-un ansamblu rezidential construit de un dezvoltator imobiliar de prestigiu.

In urma cu ceva timp, parea mult mai avantajos sa cumperi o locuinta veche, un apartament pe care trebuia sa il renovezi si sa il adaptezi dupa preferintele tale. Costurile ridicate ale locuintelor noi erau destul de piperate, insa in prezent preturile acestora s-au apropiat tot mai mult de cel al apartamentelor vechi.

Spun in deplina cunostinta de cauza ca e mult mai avantajos sa cumperi un apartament intr-un complex rezidential, construit de un dezvoltator imobiliar. Recent mi-am vizitat sora, care a profitat de un anunt de apartament de vanzare in Brasov cu 3 camere  si acum locuieste in unul din cele mai frumoase orase din Romania.

Odata ce preturile au mai scazut, e mult mai avantajos sa cumperi un apartament nou, decat sa fii nevoit sa te acomodezi in unul vechi, la care mai ai de facut apoi adaptari. Chiar si in ceea ce priveste plata, ai parte de mult mai multa flexibilitate. Poti plati rate direct la dezvoltator, ai posibilitatea de a achita un avans iar apoi poti plati esalonat si de asemenea exista si oferte speciale pentru cazul platii integrale.

De departe remarc insa un alt avantaj, dincolo de cel al pretului sau cel al platii flexibile. E vorba despre ideea ca vei locui intr-o constructie noua, de calitate. Ce poate fi mai placut decat sa beneficiezi de un apartament nou, la cheie, la care sa nu mai fii nevoit sa aduci imbunatatiri? Chiar apartamentul surorii mele  il dau ca exemplu: este amplasat intr-o constructie noua, are spatiu compartimentat eficient, un design modern si facilitati multiple.

Printre aceste facilitati se numara parcarile alocate, locurile de joaca pentru copii si spatiile de recreere, sau chiar acel cort si spatiu alaturat amplu in care se organizeaza periodic diverse evenimente.

Desi e mutata de doar cateva luni de zile, sora mea e incantata. Se pare ca si costurile cu intretinerea au fost reduse. Anterior, cand locuia in chirie, avea tot timpul probleme cu inundatiile de la vecini iar facturile la utilitati erau de multe ori nejustificat de mari.

Cel din urma atu pe care vreau sa il mentionez este comunitatea selecta in care ajungi sa locuiesti daca iti cumperi un apartament nou. Vecinii nu ti-i poti alege si rareori nimeresti cativa cu care sa te intelegi bine. Scurta mea vizita la acolo m-a convins insa de un lucru. In mare parte, cei care aleg complexurile rezidentiale sunt tinerii – familii proaspat infiintate, cu sau fara copii, cu care poti lega relatii nu doar ca intre vecini, ci si relatii de prietenie.

Tinand cont de toate aceste avantaje, personal votez pentru apartamentele noi, construite de dezvoltatori imobiliari, in complexuri rezidentiale selecte. Acolo ai parte de liniste, de siguranta si de dotarile moderne de care ai absoluta nevoie

Leave a Reply

Your email address will not be published.