Biserica Ortodoxă Română a strâns semnăturile pentru modificarea Constituției

În doar o lună de zile de la momentul în care ÎPS Ioan Sălăgean, Mitropolitul Banatul lansa provocarea publică de a apăra familia creștină în România, prin definirea acesteia cât mai clar, în Constituție, ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Multă lume a luat acest subiect ca pe o distracție, dar iată că Biserica și-a văzut de treaba ei și ieri am primit și primele rezultate:

”Până la ora actuală am strâns 825.000 de semnături, prin eforturile tuturor voluntarilor care s-au implicat în această acțiune. Au fost înființate 40 de comitete județene care practic organizează, coordonează această strângere de semnături. Sub coordonarea acestor comitete se vor afla, până la finalul celor 6 luni prescrise de lege, peste 80.000 de voluntari, care vor continua să strângă semnături”

Aceasta este comunicarea oficială, semnată de Mihai Gheorghiu, președinte comitetului de inițiativă ”Coaliția pentru familie”.

Intronizare-Mitropolit

Acum. câteva clarificări:

– este, cred, un semnal extrem de puternic dat de Biserica Ortodoxă. Se știe foarte bine că, la nivelul Patriarhiei, cu susținerea tacită și apoi clară a Sfântului Sinod, preoții fiecărei comunități s-au implicat în strângerea de semnături. Eu, personal, am semnat pentru această inițiativă.

– Legea spune așa:

Art. 150 – Iniţiativa revizuirii

(1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.
(2) Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Așadar, la momentul în care campania de strângere de semnături se va finaliza, oficial, Biserica Ortodoxă Română poate cere revizuirea Constituției, a articolului care definește familia și apoi să fie declanșat referendumul.

PS: Bănuiesc că în acest moment Cernea plânge în brațele unui delfin…

4 thoughts on “Biserica Ortodoxă Română a strâns semnăturile pentru modificarea Constituției”

  1. Intre acele 825 de mii de semnaturi , una dintre ele este si-a mea Iancule { ti-am spus ca…am acordat-o la cererea unui bun amic , popa Cacalau de la ” Mihail si Gavrila ” …cu care-am baut si vreo cateva sticle d e vin ca-i mai tare ca o sugativa parintele iar dascalu’ si mai si !!! } si, chiar nu-mi pare rau insa…nici nu ma simt mandru de asta . Aceste casatorii intre homosexuali si lesbiene…TREBUIE sa fie legiferate la un fel chiar si-n tara pastorita de BOR . Atentie Iancule : intr-o TARA LAICA TOTUSI !!!!!!! Parerea mea sincera , pe care i-am exprimat-o si amicului Cacalau { fireste ca-i doar o porecla amicala capatata din copilarie } este ca , BISERICA ORTODOXA nu poate face altceva decat sa REFUZE sa CUNUNE IN BISERICA , sa REFUZE SA ACORDE SFANTA TAINA A CUNUNIEI RELIGIOASE acestor cupluri altceva….chiar n-are decat Remus Cernea sa linga toti delfinii sub coada ca , tot n-are ce face BOR ! Daca este legal , daca este ordin de sus { dac-ai ordin…cu placere } n-avem c e face si aia de la Primarii vor legaliza casatoriile si printr-un act juridic si-i normal Iancule : este vorba d e obicei despre bani , despre multi bani asa cum bine sti iar oamenii…vor sa stie care cum stau 8) . Ce , ai uitat ca si la noi s-a introdus acea chestie numita ” contractul prenuptial ” si-n plus, dupa ce-ai stat si-ai muncit din greu la dosul cuiva cativa ani sau mai mult…parca-i pacat de Dumnezeu sa nu te bucuri d e roadele ” muncii ” tale nu 8) ?!?

    1. @Marian repet, cu tot dragul, Biserica poate si trebuie sa faca mai mult. Modificarea Constitutiei e absolut necesara, numai asa nu ne poate obliga UE sa acceptam casatoriile gay

      1. Iancule , trezeste-te la realitate : in momentul in care ai solicitat aderarea la UE , in acel moment ai acceptat si conditiile lor !!! Una dintre acestea este inclusiv renuntarea la unele prevederi ale aceleiasi Constitutii care , sunt mai mult decat de acord cu tine , TREBUIE MODIFICATA ! Casatoriile gay, sa fim seriosi , aceasta este chiar printre ultimele noastre griji in domeniul Constitutiei .

  2. @Marian Cine ți-a spus că Statul trebuie să fie neapărat laic? (Poate vrei să zici: profan…)Iar unii speră ca asta să însemne: opozant valorilor religioase… Ceea ce nu înseamnă profan! Ci anti-religios… Iar dacă poporul este religios, atunci acel Stat este antipopular… Adică: dictatură! Iar asta e doar mentalitate secular-marx-istă … Statul trebuie să reprezinte drepturile suverane și inalienabile ale poporului… Cum e turcu așa-i și pistolul… Azi, în schimb, se propășește dictatura minoritășii împotriva majorității… În cazul de față e vorba totuși despre morală, și complementaritate, nu despre BOR… Tu vezi vreun rost al unirii împotriva naturii? Cei mai mulți: nu! Iar ceilalți se cred emancipați, dar habar n-au de etică umană, de propășirea nației… Nici Darwin, pe care îl adulează ateii nu credea în așa antivalori subumane…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *