Bloggerul pişcotar

E genul de blogger cu care te vei întâlni peste tot: la lansări de cărţi, de filme, de tampoane.

Îl vei regăsi zâmbind la orice proiect nou lansat în online, te va saluta cu replica tradiţională: “Salut, eu sunt X, blogger, poate mă ştii din filmuleţul y”.

La fel cum vedetele noastre au nevoie de un film porno pentru a-şi relansa cariera, aşa şi bloggerul pişcotar are nevoie de cel puţin o apariţie publică într-un filmuleţ participant la nu ştiu ce campanie a blogosferei româneşti, pentru a-şi lansa la apă cariera online. 

Sunt de 2 ani deja în online. De un an de zile încerc şi sper că reuşesc să fiu cât de la înălţime pot cu blogul meu. În aceşti doi an de zile de când bântui pe aici, doar de două ori onlineul românesc a dovedit că este cu adevărat ceva special: vezi cazurile Daniel Răduţă şi Mile Cărpenişan.

Din păcate, ştim să facem ceva doar în cazurile foarte la limită…sau dincolo de moarte.

În rest, blogosfera românească, este la fel ca societatea: plină de miştocari, plină de oameni atât de plini de sine că abia mai încap în reader. Ce mai contează calitatea, poţi să scrii un post cu titlul: “Cine ştie să îmi spună ce rost a avut postarea asta?”, prostimea tot te citeşte, tu tot un zeu autohton rămâi.

Ce mai contează că tu minţi cu neruşinare în postările tale, că habar nu ai de terminologia economică şi socială, că faci 15 milioane de români asistaţi sociali, râzi la o întâlnire cu râsul tău de curcă şi gata, eşti idolul la femei.

Pentru mine, bloggerii adevăraţi sunt cei de la care cu adevărat ai ceva de învăţat. Iar pe aceia, nu îi prea vedeţi la întâlnirile mondene bambooiste ale bloggerilor de elită. Ei stau şi îşi fac treaba aşa cum scrie la carte. Oferă quality înainte de quantity.

Restul, sunt doar bloggeri pişcotari.

12 thoughts on “Bloggerul pişcotar”

 1. @Cristi: nu cred ca ai de ce sa te simti jignit cu ceva din ce am scris acum aici. Referirea la tine este doar legata de randul cu: ““Cine ştie să îmi spună ce rost a avut postarea asta?” Iar parerea mea legata de un astfel de titlu nu ai cum sa mi-o schimbi. Cat despre cum stam, pentru mine lucrurile sunt la fel ca inainte: te respect, te apreciez, te consider un amic drag, dar am dreptul, sper, sa spun cand ceva nu imi convine..

 2. @DSN: nu am fost singurul care i-a atras atentia persoanei respective in legatura cu aberatia scrisa. Ce a decis el sa faca? Sa ma intrebe daca am nevoie sa fiu injurat :cuckoo: :cuckoo:

 3. Poţi sa spui ce părere ai despre un astfel de om, ….”pentru ce am fost condamnat eu în 1984, îi întreb retoric:
  Am furat ceva? Ştiţi că nu!
  Am tâlhărit? Ştiţi că nu!
  Am făcut fapte cu violenţă? Ştiţi că nu!

  Amândoi ştiţi că nu am făcut altceva decât am dat dispoziţie să fie vândute, către salariaţii pe care îi conduceam, câte maxim două seturi pluşate care se confecţionau în secţia pe care o conduceam. Mai mult, ca să pot da această dispoziţie, am cerut şi obţinut aprobarea din partea C.O.M. Contravaloarea acestor seturi pluşate a fost oprită pe ştatul de salarii la fiecare salariat în parte.

  Nu a existat nici un prejudiciu. Dacă în locul meu era altcineva, putea să invoce şi statutul de opozant al regimului Ceauşescu, pentru că am plătit o ceartă cu procurorul şef de atunci.

  Tot pentru ştiinţa domnului viceprimar, întreprinderea unde lucram a refuzat să fie parte în proces, considerând că sunt total nevinovat. Ca dovadă, după un an şi cinci luni de detenţie am venit acasă şi în 48 de ore am fost numit conducător (acelaşi post avut anterior) la vechiul loc de muncă.

  Nu regret nimic şi afirm cu tărie că şi atunci când unii se ascundeau de frică, eu am fost de partea celor mulţi, a salariaţilor care nu aveau resurse suficiente pentru a achita preţul integral dintr-o dată”
  http://popateapa.wordpress.com/2011/11/15/scuze-domnule-tone-petre-pentru-ca-am-folosit-cuvantul-delapidare-in-legatura-cu-persoana-dumneavoastra/
  http://popateapa.wordpress.com/2011/11/15/drept-la-replica-tone-petre/
  Te-aş ruga o părere sinceră despre aceste două articole. Mulţumesc

 4. Nu am inteles reactia lui Chinezu !!De cand cu drumul mingii! nu l am mai citit !!Am stat cateva ore doar, doar o sa pot vb cu el !Nici poveste :nu a aparut!!scrie cum ai scris si pana acum!! adica bine !!!

  1. @Constantin s-a schimbat mult din momentul in care a inceput sa fie impins in fata..a reusit in interval doar de un an sa devina un blogger cu o notorietate crunta..are si parti bune, este un om sufletist.. Din pacate, este si foarte mercantil…stii cu ce te ataca, cand nu are argumente: “eu am bai si mi-e bine..tu nu”..banii sa fie fericirea..

 5. Frate…nu te supara insa se vede si fara binoclu …spre cine ” bati” ! ai ceva frustrari { si-i normal} insa parca-i pacat sa te iei de …chiar toata ” floarea cea vestita” a blogarimii. Cu Piticu…ai avut dreptate insa …Chinezu s-a basicat absolut gratis. Are insa dreptate : el e CHINEZU…ala care a fost invitat si la TV…la Realitatea…si are si bani. Tu cine esti? Un oarecare cu dorinta de afirmare in blogosfera romaneasca si ai doar …70.000E si aia …la saltea.Insa sa sti ca ai dreptate din punctul meu de vedere. Toti dar absolut toti cei ce-si fac bloguri si-si pun acolo frustrarile , angoasele…pe desupra invitand si pe altii sa-si spuna parerile…au un singur scop: acela de a fi cunoscuti de cat mai multa lume { chiar daca unii doar virtual si sub nik-uri} blogul lor sa devina un fel de Mecca iar ei …niste tipi mai cunoscuti , respectati si eventual temuti la fel ca Mahomed . Daca din asta , in urma dobandirii notorietatii se vor alege si cu postari de reclame { evident pe bani …doar nu gratis } si apoi cu banii aferenti…devin chinezi si atunci unul ca tine sau ca…altul reprezinta ciurucuri si deci de ce sa se uite la ei ?!Da ai dreptate in privinta Chinezului si ai dreptate si-n privinta Piticului. Un bloggar cu ” greutate ” si unul ce-si doreste notorietatea ca altfel n-ar debita atatea prostii pe blogul sau…mai ales ca-l poate citii si maica-sa. Acesta este de fapt bloggaru-ul piscotar…sau linge blide cum se mai spune in randul acestui popor la care se uita de regula cu multa suficienta si scarba totodata.In alta ordine de idei…n-ai reusit sa-mi afli numele real si de fapt cu ce se ocupa aia de pe blogul lui mPonta ce ” semneaza” …Zoe fi desteapta ?Ti-asi ramane recunoscator.

 6. Chinezu este platit de PSD si mai precis de Nastase 4 case. BlogalInitiative e de fapt o mare manipulare, care va fi activata inainte de campania electorala.Zelist este legata si ea de oculta PSD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *