Bloggerii, aceşti securişti ai secolului 21

Dincol de nefericita exprimare a lui Varujan Vosganian, cel care spunea că serviciile secrete controlează blogosfera românească, sunt unele lucruri pe care nu are rost să le ascundem sub preş:

– da, sunt bloggeri care se vând politicienilor. Sunt bloggeri care se vând oricui le aruncă un colţ de pişcot sau un borcan de iaurt expirat.

– da, sunt bloggeri care sunt folosiţi de partide politice, de oameni politici sau de instituţii pentru a arunca pe piaţă lucruri compromiţătoare. De ce? Pentru că bloggingul este o platformă de comunicare nesupusă nici unor reguli, Nici măcar cele de bun simţ.

Dar povestea se opreşte aici. Dacă stai să iei la puricat cam câtă politică ştiu să facă unii bloggeri sau cât de informaţi sunt ei..începi să plângi. Aveţi un exemplu mai jos: pe refresh.ro (site de mare angajament politic, pasionaţii de tehnologie şi cam atât, încă îl consideră pe Vosganian ministru şi nu de ieri de azi, ci din 2007, fără întrerupere). Deci cum ar veni, trecură vreo 6 guverne de atunci, dar pe Varujan nimeni nu l-a mişcat din loc.Cât de trist, nu?

image

14 thoughts on “Bloggerii, aceşti securişti ai secolului 21”

 1. Multumesc pentru link, insa te-as ruga sa faci un screenshot si 2-3 comentarii mai jos. De asemenea, te-as ruga sa semnalezi reactia rapida la editarea articolului. Nu pentru altceva, insa e bine sa pastram (impreuna) linia de documentare.

  Noteaza, te rog, ca specializarea mea nu e in politica si nu va fi niciodata. Pe NG, Discovery si alte posturi de acest gen nu sunt buletine de stiri.

  Multumesc inca odata.

  1. @Costin multumesc si eu pentru comentariu. Aprobat si cu informatiile furnizate de tine ofera cititorilor acuratetea necesara:)

 2. Facebook-ul a scapat, nu-l controleaza si pe asta agenturile?
  Lupta asta oarba pentru ciolan a depasit de mult limitele penibilului, ale bunului simt si mai ales ale responsabilitatii. Nu conteaza in ce se arunca cu rahat, indiferent ca sunt institutii publice sau orice altceva, daca atragerea in troaca politica serveste unui interes sau altul…

 3. @Adrian daca poti sa fii o secunda cooerent, iti promit ca iti raspund la intrebare:) deci, gen, unde ma laudam?:)

 4. @GCM Strict pe treaba asta cu agenturile in blogsfera si eu consider ca replica lui Varujan a fost deplasata

 5. @Ionut: Eu am modificat postul in secunda 2, pe langa aprobarea comentariilor.

  In aceste conditii “Pentru că bloggingul este o platformă de comunicare nesupusă nici unor reguli, Nici măcar cele de bun simţ.” nu ramane decat o aroganta ieftina si inutila.

  1. @Costin nu ai modificat chiar imediat..au fost vreo 3 oameni care ti-au atras atentia..dar nah:) nu e o aroganta, ci o intepatura:D

 6. Nu ma intereseaza in mod special ce a declarat Vosganian astazi. Ce ma seaca, asa cum am spus si mai sus, este tendinta asta de a atrage orice si pe oricine in lupta politica. Justitia, militia, sri-ul, sts-ul, sie-ul, blogurile, presa, scoala, spitalele si chiar Biserica sunt aruncate fara jena in campaniile electorale. Asta, din punctul meu de vedere se numeste iresponsabilitate din partea unor oameni care se vor reprezentantii unei societati.

 7. @Ionut: Am modificat in 3 minute, la interventia lui Alin pe care il cunosc personal, care a spus ca am gresit si mi-a spus si ce functie are in prezent. Cu 10 minute inainte primisem o intrebare la care am dat sursa (screenshot-ul tau, de altfel).

  Te cred ca e mai usor sa arunci cu intepaturi in loc sa urmaresti corect un istoric al unei discutii si sa incerci, ca si mine, hai nu in 3 minute, in 15 daca e sa consideram si intrebarea din screenshot, sa-ti indrepti articolele. Ma gandesc insa ca si asta e greu :-) .

  Sper sa te fi ajutat la ceva, altfel ne-am pierdut amandoi timpul. Succes.

  1. @Costin inca o data, esti un om tare simpatic si bun pe ceea ce faci. La articolul asta te-ai considerat singur vizat:D , nu numai tu erai ne-updatat cu faptul ca varujan nu mai e in guvern. :)

 8. Du-te bah tarane la munca si nu mai freca menta pe net…e plina tara de distrusi ca tine care n-au 2 lei in buzunar dar sunt politicieni chipurie…daca te pune unu sa faci ceva oricum iese cacatu praf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *