Biserica Ortodoxă Română trebuie să clarifice slujba pentru regele ţiganilor, Stănescu !

Am urmărit siderat imaginile de la Antena 3, unde erau prezentate imagini de la o slujbă ţinută la Mănăstirea Curtea de Argeş, un loc tradiţional pentru încoronarea Regilor României, slujbă în care era binecuvântată coroana unui aşa numit rege al ţiganilor, Stănescu pe numele lui, iar apoi s-a dat citire unui decret de încoronare.

Este un gest fără precedent şi care necesită nişte explicaţii clare din partea Bisericii strămoşeşti, altfel, şi aşa şubrezita imagine a clerului ortodox, va fi definitiv afectată.

PS: Aud că preoţii care au oficiat acea slujbă spun că au primit ordin ierarhic pentru asta. Ordin ierarhic, în 2002, nu putea da decât episcopul locului, Calinic, cel care este şi acum în funcţie. Dacă se dovedeşte faptul că el este cel care a dat ordin pentru această slujbă, unica şi demna soluţie este să fie caterisit.

calinic

11 thoughts on “Biserica Ortodoxă Română trebuie să clarifice slujba pentru regele ţiganilor, Stănescu !”

 1. =)) )))))))))))))))))
  da da da…. asteapta pana la haules baules :)) ))

  Nu ti se pare ca are aceeasi privire de secu banos ca si mpfj daniel? :D corb la corc…

  Chiar… daca nu e caterisit si se dovedeste INCA O DATA adevarata fata a bor ca institutie plina de jigodii puse pe capatuiala, ce faci? Concret si pe onoarea ta de ortodox revoltat… :D

  1. @nevermind pai nu am o functie publica in BOR, momentan:) ca sa pot renunta la ea. Iar la credinta mea nu renunt, ea nu econditionata de unii preoti sau altii. Voi fi insa mai circumspect :D e ok?

  1. @nevermind nu confund credinta cu biserica. sunt practic de neseparat. Singurul lucru pe care il pot face este sa lupt cu tarie sa nu mai existe in BOR oameni care fac rau ortodoxiei romanesti.

 2. Haules baftalo Iancule daca astepti ca BOR sa “clarifice ” ceva in acest secol….si cu atat mai putin slujba de “incoronare a …regelui Stanescu ” !!! Ala din poza are moaca de …cel putin colonel !!! Asculta-ma pe mine ca am ochiul format ! 8)

 3. @ Ionut

  Hai nu zau… este o blasfemie ceea ce tocmai ai spus (mai putin in ochii popilor, normal).

  Vezi ca iar folosesti cuvinte mari… mai ieri o pupai in cur pe mult prea fercita javra daniel. Pestele de la cap se-mpute. Cat timp bor o sa fie ahtiata dupa bani, putere si proprietati cat mai multe si inalte sau intinse, ortodoxia romaneasca se duce pulii de suflet.

 4. Ionut!

  Mai bine ai lupta sa numai existe BOR pentru ca ortodoxia a daunat grav fiintei latine a acestui popor. De aici vin mai toate relele…

  1. @augustin sunt atat de multe lucruri de spus care ar fi niste contraargumente solide impotriva a ceea ce spui tu. Ortodoxia, Biserica si Sfintii ei au ajutat la cresterea acestui popor. Sa nu uitam care sunt primele carti tiparite pe teritoriul actual al Romaniei, sa nu uitam de rolul preotii adevarate in momentele de rascruce ale acestui popor, sa nu uitam de rolul Bisericii si la formarea statului roman modern. Dar tu, daca vrei doar sa fii rautacios, orice astfel de argument te lasa rece

 5. @Augustin Stimabile este adevarat ca :” ortodoxia a daunat grav fiintei latine a acestui popor ” insa de cate ori ai auzit dumneata ca-n vreunul dintre teritoriile romanesti { indiferent cum s-au numit de-a lungul veacurilor ! }sa fie ars careva pe rug doar pentru ca asa a considerat cineva ca merita acesta deoarece , fie si-a dat cu parerea asupra teoriei geocentrice fie ,” plictisindu-se si neavand ce face ” s-a apucat sa amestece …diferite substante , iar acest fapt l-a transformat automat intr-un vrajitor ? De cate ori ai auzit dumneata ca pe pamantul unde vietuia acest popor s-au petrecut …autodafeuri ca-n Spania pe timpul Inchizitiei ? De numele carui artist ai auzit dumneata care sa fi fost excomunicat din sanul bisericii { si ca urmare chiar si-al societatii } …doar pentru ca nu i-a placut unui Vicarus Filis Dei cum scotea acesta sunetele pe corzile unei viori ?

 6. @ Augustin

  In trecut a daunat mai putin fata de prezent. Pe masura ce trece timpul si apar sursele de informare, popii isi dau seama ca pierd teren si forteaza prozelitismul prin legi.
  Fa o diferenta intre religie si biserica, pentru ca sunt 2 chestii diferite si una pute mai tare.

 7. @ Ionut

  In formarea statului roman. Taie modern, ca o dam in altele :D Prin ceea ce ai spus (preotie adevarata), subliniezi ca Biserica a ajuns o institutie de rahat. biserica este formata din oamenii care o compun, oricat ai vrea tu sa vezi doar aurul ala de prost gust pus la vedere. popi de cacat, biserica de cacat. Simplu. Si nu, nu are legatura cu religia. Sau daca are, iti mai dau niste citate :D

  Apropo… ti-a clarificat mpfj daniel problema cu unsul tiganilor sau ti-ai dat seama ca l-a pus pe ala sa cotizeze un pic mai mult din ce a primit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *