Bioportal – mănâncă sănătos, natural

Pe vremea când eu eram copil și puțin după 1990, nu îmi aduc aminte ca vreo secundă să fi auzit pe cineva spunându-mi că nu este bine să mănânc aia sau aia, căci nu sunt naturale. Practic, toată copilăria mea am avut parte numai de alimente naturale. Avantajul de a fii de la țară. Roșiile românești, cărnoase, cu un gust divin.

Brânza de la mama vacilor, fără pic de aditivi în ea, făcută așa cum știu ciobanii români de mii de ani. Mierea, dulcețurile, până și palinca cea atât de curată și puternică, toate acestea au făcut parte din modul sănătos de a trăi al românilor. Și asta s-a văzut mereu și în sănătatea oamenilor de la țară, față de cei de la oraș.

Ce s-a întâmplat însă în ultimii 20 de ani, de s-a deteriorat atât de mult stilul de viața al oamenilor? Simplu: am devenit ceea ce ne temeam: groapa de gunoi a Europei. Da, vorba lui Ponta, suntem tare mândri. Dorința de a face bani, dorința de a avea profit cu orice preț, în detrimentul sănătății oamenilor a dus lucrurile la o extremă incredibilă. Una care poate fi foarte ușor considerată un atentat la siguranța națională.

Pentru că am ajuns ca în această țară să mâncăm salam de cal (ce nu exportăm și pe la alții), pentru că am ajuns să modificăm etichetele produselor și să punem la vânzare chiar și pe acelea care au expirat de ani de zile, fără să ne pese că pot muri oameni din cauza asta.

image

Am ajuns să mai avem doar 10 – 20% natural în orice intră în stomacul nostru, restul fiind aditivi și conservanți care pur și simplu ne transformă în niște zombie. Iar dacă nu credeți asta, căutați acea știre care spune că Patriarhia Română ia în calcul prelungirea la 10 ani a perioadei în care un mort nu poate fi deshumat, asta din cauza că trupurile nu mai putrezesc în cei 7 ani, câți erau considerați necesari până acum. Ghici ciupercă din ce motiv?

Dincolo de toate acestea, cred că singurul răspuns la intoxicarea la care suntem supuși voit este reprezentată de o agricultură curată, bazată pe producția de alimente naturale, tratate natural. Inclusiv microfermele pot fii o soluție. Eu unul iau tot mai în serios varianta unei microferme care să asigure familiei mele toate alimentele necesare, plus, de ce nu, un profit, fie el cât de mic. A nu se uita că fondurile europene pentru agricultură, în ciclul financiar 2014 – 2020, aproape s-au dublat.

Dar dacă totuși nu aveți tragere spre agricultură, dar vreți să vă bucurați totuși de produse naturale, care să își păstreze prospețimea mult timp,  nu trebuie decât să dați un singur click și veți găsi cele mai bune deshidratoare, fie că vorbim de deshidrator Excalibur cu 5 tăvi sau deshidrator inox Tre Spade, despre care puteți afla mai multe și de aici. Pentru că este nevoie de o reîntoarce la un stil de viață natural, mai apropiat de variantele sale primare, fără a exclude și evoluția pe care am trecut-o ca și specie.

Asta este singura noastră de supraviețuire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *