Bijuteriile, cea mai veche formă de mită acceptată

Pentru că, ne spune şi istoria, încă din cele mai vechi timpuri, omul a căutat să îi ofere femeii iubite cele mai frumoase bijuterii, pentru a intra în graţia ei. Ca atare, putem spune, fie doar şi în glumă, că bijuteriile reprezintă cea mai veche formă de mită acceptată, fără de care nu ştiu cum am fi evoluat noi ca societate.

V-aţi întrebat vreodată oare cum ar fi fost relaţia dintre cele două sexe dacă nu existau aceste monede de schimb, cum ar fi florile, bijuteriile, banii? În ziua de azi pare de-a dreptul incredibil că în alte vremuri, în relaţia dintre bărbat şi femeie au contat mai mult vorbele, sentimentele, faţă de orice altă formă de bunuri materiale. Şi că relaţiile din acele vremuri erau mult mai solide, tocmai pentru că prima sentimentul în faţa banului.

Azi, dacă nu cheltui câteva mii de euro pentru a satisface pretenţiile domnişoarei, poţi fi sigur că în curând aceasta îşi va căuta alinarea în alte portofele, pardon, braţe. Şi dacă tot suntem la momentul unor mărturisiri, trebuie să recunosc că eu am dezvoltat o adevărată imunitate faţă de acest gen de femei, adevăraţi rechini materiali, care sub zâmbetul lor inocent îşi stabilesc planul de atac pentru a fi cât mai mulţumite financiar. Ce să-i faci, sunt unul din cei care încă mai cred în romantism.

bijuterii_havana

ŞI dacă tot cred în el, cred şi în puterea gesturilor frumoase şi surprizelor făcute persoanei iubite. Iar pentru asta vă recomand un site de un puteţi cumpăra nişte bratari extrem de frumoase, pentru toate gusturile şi buzunarele. Cum eu am o minte mai specială:)) ), trebuie să recunosc că îmi face cu ochiul acel pandantiv în formă de cătuşe.

Deh, la câte arestări operează DNA în ultima perioadă, mă pot lăsa şi eu arestat de iubită, nu?

10 thoughts on “Bijuteriile, cea mai veche formă de mită acceptată”

 1. @ Ionut

  Nu te lauda cu faptul ca pamantul este plat, te roooog! Cum te lupti? Il afurisesti, il schingiuiesti, il arzi pe rug sau il bati cu pietre? Ah, nu… stiuuuuu…. pui batista pe tzambal si te faci ca ploua fara sa mai raspunzi cand nu mai ai ce :D

  BTW… Daca preotii cred in D-zeu, de ce exista paratrasnete pe biserici?

  1. @nevermind tare asta cu paratraznetele:)) ) pai e chestie impusa la orice constructie mai inalta si care deserveste publicului ca sa fie protejata impotriva fulgerelor

 2. Pai exact din acest motiv sant preotii plini de aur : atunci cand se vor afla in fata Domnului la judecata , sa-ncerce sa-l mituiasca pe ala cu acele bijuterii poate , poate i-o ierta Dumnezeu pentru viata de curvie si perveritate ,dusa pe acest pamant ! Intrebare , intrebatoare frate Iancule : este adevarat ce mi-a ajuns la urechi …cum ca Inalt Prea Sfantul si Fericitul Daniel este membru cu acte si carnet in regula la PSD , iar popa Stoica este ….liberal din tata in fiu , adica tot cu carnet si-n ciuda faptului ca tat-su a fost la taranistii lui Maniu ? Zi lu’ fratele tau Iancule ca …esti mai bine informat : este adevarat ?! 8)

 3. Iancule va fi cam greu sa te lupti cu ateii deoarece mai ales in randurile popimii majoritatea …adica 60% sant atei , adica AU FACUT OCHI Iancule dupa ce au aprofundat Scripturile si s-au prins la faza cu ” religia-i o FRAZA ” ! 8)

  1. @marian nu e adevarat. Din toamna anului asta o sa incep sa ma ocup serios de un proiect de reabilitare a BOR in fata atacurilor din online. Pe aici nu prea e nimeni care sa aiba capacitatea de a apara ortodoxia. O sa o fac eu

 4. @ Ionut

  Nu vorbim de o constructie mai inalta, vorbim de o BISERICA. Atat popii cat si bisericosii din ea apeleaza la o chestie atee prin definitie (trasnetul e dela dd :D )? Tocmai mi-ai zis ca voi credeti mai putin in dd si mai mult in stiinta… ntz nt ntz… cata ipocrizie…

 5. Cam greu Iancule sa ” te ocupi serios de un proiect de reabilitarea a BOR in fata atacurilor online ” ! 8) 1] Pentru ce astepti …toamna ? 2] BOR-ul este la o cota d e popularitate atat d e scazuta { tocmai datorita ipocriziei , fatarniciei , arivismului si luxului afisat de preotime incat….daca ai folosii toata apa din Dunare pentru a incerca s-o mai speli cat d e cat d e pacate …ai seca saracul fluviu ! 8) Si-n plus de asta …de unul singur , chiar daca-i laudabila incercarea ta de lupta in apararea BOR-ului este totusi o lupta cu morile de vant si sincer sa fiu …chiar nu cred ca ai veleitati Don Quishote -tiste ! Am multi prieteni preoti , vreo 9 insi {si cu tine chiar daca doar virtual 10 } cu toti am fost tovaras de ” haiducie ” pe maidanele pe care am copilarit iar cu unii coleg de scoala si , ce-i la gura lor { cand suntem intre noi …in ” civil ” cum se spune…. }referitor chiar la institutia ce-o reprezinta si la diriguitorii ei….gura de closet ! Or sti ei saracii ceva ca parca tot nu-mi vine a crede ca toata popimea poate fi atat de ticaloasa !!! Probabil ca daca s-or mai gasii macar unul sau doi intre ei curati….va ierta Dumnezeu lumea asta ticalosita inclusiv din pricina popilor si a bisericii !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *