Biciclist în București – aventură de vară

O binecuvântare pentru toată lumea cum se circulă în Bucureşti în august. Deşi nu mai e chiar pustiul din anii trecuţi, lucrurile sunt oricum mult mai bine decât în lunile precedente şi în mod cert mult mai bine decât vor fi după 15 septembrie încolo, când toată lumea va reveni cu forţe proaspete la muncă, facultate sau şcoală. Parcă nici nu îţi vine să crezi că faci doar 15 minute până la birou şi că azi, drumuri pe care altădată prindeai semaforul şi de 3 ori, acum le parcurgi într-o clipită.

Astea sunt amintiri frumoase ce te vor hrăni în haosul pe care îl vei retrăi în curând.

Şi dacă tot ne gândim la nebunia ce stă să reînceapă în traficul bucureştean, nu pot să nu îmi aduc aminte de bâlbele lui Oprescu în ceea ce priveşte pistele speciale pentru posesorii de biciclete. Orice oraş din lume, care se respectă pe sine şi respectă cetăţenii săi, are o reţea de zeci, sute de astfel de km de pistă. Bine, cred că dacă stăm să ne gândim că noi nu suntem în stare să facem decât 10 – 20 km de autostradă, ce să ne mai gândim şi la alte condiţii demne de o ţară modernă.

image

Nu că a fi biciclist în Bucureşti e ceva uşor. Dincolo de lipsa spaţiilor adecvate pentru deplasare, te loveşti şi de grobianismul celorlalţi participanţi la trafic, pentru care nu ai cum să fii un partener de trafic cu drepturi egale, ci doar o piedică în faţa talentului lor nedescoperit.

Cu toate aceste aspecte, eu, unul, nu voi pregeta nicio clipă să recomand tuturor să încerce experienţa unui mers cu bicicleta, fie că o faceţi de plăcere, pentru că nu aveţi altă oportunitate. Şi dacă tot vă decideţi să daţi o şansă bicliclitului şi nu aveţi încă obiectul muncii, cele mai bune variante de biciclete le găsiți la cei de la Biciclop.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *