Biciclete vs mașini, alegere grea?

Cam asta poate fi singura concluzie la care ar putea ajunge cineva care ne vizitează țara, Bucureștiul. Atâtea mașini rar vezi prin alte locuri. Ca să nu mai vorbim de numărul de mașini de lux raportat la nivelul de sărăcie al acestei țări.

Nu mai este pentru nimeni un secret că cele mai noi modele BMW, Mercedes, Ferrari și alte limuzine își găsesc printre primii utilizatori pe la noi în țară. Asta pentru că românul este un om tare mândru și lăudăros. Unde mai pui, iarăși nu putem nega, că ai noștri au și alte motive specifice de a-și procura mașini.

Citeam deunăzi un studiu al autorităților care arată că în București, la finele anului 2013, erau înmatriculate peste 1.1 milioane de mașini. Asta înseamnă o mașină la 2 locuitori. Prin asta cred că se explică puțini nebunia pe care suntem nevoiți în fiecare zi să o trăim. Nu este deloc departe momentul în care orașul va fi cu adevărat blocat în totalitate. Iar la asta contribuie și traficul adiacent care tranzitează orașul plus lucrările permanente pe care autoritățile locale nu par a le mai termina vreodată. Doar ca un exemplu, încep de săptămâna asta lucrări de reabilitare în zona Calea Victoriei, aproape de Gara de Nord. Imaginați-vă ce o să fie zilnic pe acolo.

image

Nu de alta ar trebui să se acorde o mai mare atenție alternativelor, mai ales pistelor de biciclete, unele care ar putea cu adevărat salva orașul ăsta. Nu de puține ori am vorbit și aici despre atâtea exemple de orașe europene care au găsit în amenajarea de piste de biciclete și din crearea unei adevărate rețele pentru cicliști, soluția de a salva orașul lor de la paralizie.

Vouă nu vi se pare că Bucureștiul chiar este foarte aproape de acel moment când, într-o zi oarecare, va rămâne blocat iar oamenii își vor abandona mașinile și vor pleca pe jos acasă? Și atunci, dincolo de promisiunile populiste ale autorităților, de ce nu facem ceva în direcția asta? Cu un click aici îți poți găsi bicicleta perfectă. O poți personaliza după nevoile tale, îi poți adăuga inclusiv cutii portbagaje auto sau portbagaje auto pe suport biciclete astfel încât să poți să iei cu tine tot ce ai nevoie pentru un drum către birou sau oriunde vrei tu să ajungi.

Vine vara, vine vremea frumoasă. Nu ar fi frumos să avem și noi un oraș în care chiar să putem respira un aer curat și să nu ajungem și noi precum cei din China, unde se vând pungi cu aer curat de munte, locuitorilor din zonele de oraș care sunt la un nivel de poluare fără precedent?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *