Basescule, ce ai facut cu banii de diguri?

Poveste e simpla. O regasiti pe toata aici.

Eu doar va voi sintetiza cateva idei:

– După inundaţiile din iulie-august 2008, Guvernul României a dispus alocarea unor sume importante (aproximativ 8,5 milioane euro) din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru realizarea lucrărilor de înlaturare a efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii, precum şi a lucrărilor de prevenire a efectelor calamităţilor naturale.

Guvernul Tăriceanu a distribuit autorităţilor locale din zonele afectate de inundaţii (aceleaşi zone ca şi acum) fonduri pentru îndiguri şi consolidări de maluri pe Siret, îndiguiri şi consolidări de maluri pe Prut, pentru supraînălţări de diguri pe aceleaşi două râuri, pentru amenajarea albiei râului Siret, etc..

– Guvernul din 2008 a suplimentat bugetul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (condus de udemeristul Attila Korodi), cu suma totală de 36.000.000 RON pentru seria de lucrări menţionate anterior.

Din HG nr.833/13.08.2008 aflăm că bugetul Ministerului Mediului a fost suplimentat cu 13.300.000 RON pentru a fi utilizaţi la realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor de înlăturare a efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada 22 iulie-5 august 2008. Hotărârea de guvern este semnată de C.P.Tăriceanu şi contrasemnată de Lucia Ana Varga, secretar de stat la Ministerul Mediului şi de Varujan Vosganian Ministrul Economiei şi Finanţelor.

Hotărârea de guvern nr. 834/13.08.2008 prevedea alocarea sumei de 20.000. 000 RON, din Fondul pentru Mediu, pentru executarea lucrărilor de înlăturare şi prevenţie a efectelor calamităţilor naturale, conform anexei HG-ului. Şi această hotărâre era semnată de Tăriceanu, Lucia Varga şi Varujan Vosganian.

A treia hotărâre de guvern, nr. 835/13.08.2008, dispunea suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu încă 2.700.000 RON, pentru refacerea stocului de materiale folosite la lucrările destinate înlăturării efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada 22 iulie-5 august 2008. Aceeiaşi Tăriceanu, Varga şi Vosganian şi-au pus semnăturile şi pe această hotărâre de guvern.

Aşadar, după dezastrele produse de inundaţiile din 2008, Guvernul a alocat suma totală de 36.000.000 RON, adică 8,5 milioane euro pentru refacerea şi consolidarea unor diguri pe de Siret, Prut, şi de pe Iza, şi pentru construirea unor diguri noi în zonele afectate de inundaţii.

– Guvernul Tăriceanu a alocat în august 2008 aproximativ 8,5 milioane euro pentru execuţia de îndiguiri, iar guvernul Boc 1 la întocmirea bugetului nebunescului an electoral 2009, a considerat de cuviinţă să oprească alocarea de sume pentru finalizarea lucrărilor de regularizare a cursurilor râurilor Siret şi Prut şi să mute milioane de euro de la diguri şi maluri la construcţia de săli de sport- “hitul” de mare succes al guvernării pedeliste din 2009 şi 2010.

Tinand cont de faptul ca prin nerealizarea acestor obiective strategice de interes national, acum, la ultimele inundatii, au murit 23 de oameni si altii mii au ramas pe drumuri..iar cosmarul nu s-a terminat, am o singura intrebare:

DOMNULE TRAIAN BASESCU, CE ATI FACUT CU BANII DE DIGURI? VA SIMTITI VINOVAT DE MOARTEA ACELOR AMARATI CARE NICI NU AU STIUT CA VINE APA PESTE EI?


One thought on “Basescule, ce ai facut cu banii de diguri?”

  1. Pingback: avemblog.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *