Băsescu, revizuirea Constituţiei şi selectivitatea unui referendum

Azi are loc, la Academia Română, o dezbatere despre revizuirea Constituţiei. La această întâlnire a participat şi Băsescu. Care a grăit:

“Mi-am menţinut mandatul prin aplicarea Constituţiei, altfel nu mai eram preşedinte”

V-aţi oprit din râs? Buun..atunci, hai să disecăm un pic fraza acestui om:

“am respectat Constituţia” – mi-ar trebui zile şi multe rânduri să arăt toate abuzurile lui Băsescu de la nivelul funcţiei de preşedinte. Amintesc doar imixtiunea sa în activitatea guvernamentală, dusă până la nivelul în care deciziile erau luate şi comunicate la Cotroceni şi nu la Guvern.

“altfel nu mai eram preşedinte” – cineva să îi reamintească acestui om că nu mai este, moral, preşedintele României şi asta din vara lui 2012.

Şi pentru că tot vorbim de referendumuri, ciudat cum omul ţine cu dinţii să fie respectat unul, mă refer aici la cel din 2009, legat de numărul de parlamentari, dar fuge ca dracul de tămâie când vine vorba de referendumul din iulie 2012, lovitura de stat, cum îi place să spună.

TRAIAN BASESCU - CONFERINTA - REVIZUIREA CONSTITUTIEI

2 thoughts on “Băsescu, revizuirea Constituţiei şi selectivitatea unui referendum”

  1. Din punctul meu de vedere, un nou referendum pe tema Constituiei fara a lua in seama rezultatul anterior ar desfinta institutia referendumului. De ced sa mai facem referendum daca tot nu se aplica ce s-a votat?

    Problema este insa alta… Un posibil referendum af fi zic eu cam peste un an (cel deveme). Intre timp, chiar si USL o sa inceapa sa se erodeze ceea ce o sa duc la o scadere a puterii de convingere privind participarea.

    Hai sa facem un scenariu si tare as fi curios sa vad cum ai interpreta o posibila invalidare a referendumului prin lipsa de cvorum.

    1. @frone se tine cont de ce au cerut oamenii la ultimul referendum: un parlament cu 300 de parlamentari. si o camera decizionala: CDEP si un Senat care sa dezbata problemele de interes national

Leave a Reply

Your email address will not be published.