Băsescu candidează. Cine pierde, cine câștigă?

Să fim serioși, chiar dacă astăzi este 1 aprilie. Deja era doar un semn de întrebare în privința momentului în care Traian Băsescu își va anunța candidatura pentru Primăria București. Acum știm și asta. 26 aprilie ar trebui să fie momentul oficializării candidaturii.

Ce înseamnă intrarea lui Băsescu în acest joc electoral? În primul rând, cam singura șansă ca PMP să poată crește ca și scor electoral. Pe București ei se află în acest moment în jurul pragului electoral, fiind surclasați chiar și de partidul lui Nicușor Dan, USB având, conform ultimelor sondaje, 11%.

În al doilea rând, este poate ultima șansă pentru fostul președinte. În mod normal, ținând cont de toată perioada sa ca președinte, ținând cont de toate aspectele negative generate de guvernarea Boc, de Elena Udrea, de corupția incredibilă din jurul său, cariera politică a lui Traian Băsescu ar fi trebuit să fie deja terminată.

Mulți îl dădeau ca o prezență constantă pe la DNA, prin tribunale.

Nu numai că nu a fost așa, dar, în acest moment, în toate studiile, Băsescu se situează pe locul doi ca intenție de vot în București, cu procente de la 15 la 18%.

image-2012-06-13-12513270-41-traian-basescu

Dacă ne uităm și pe ultima cercetare CURS, care ne arată o scădere puternică de popularitate a actualului președinte, Klaus Iohannis, dar și trendul deloc pozitiv al PNL, atunci putem înțelege că Băsescu chiar își poate juca o carte mare.

Iar ceilalți competitori, le place sau nu, vor fi puși în poziția de a negocia cu el pentru a putea spera la o victorie. Sau de a accepta condițiile lui la negociere. Vi-l puteți imagina pe Ludovic Orban la masa tratativelor cu Băsescu? Cam greu. Dar cu Nicușor Dan totul este posibil.

Iată de ce, odată cu intrarea lui Băsescu în cursă, marele pierzător se va confirma în PNL. Care și-a asumat deschis teza anti-Băsescu. Și care se vede astfel exclus din negociere. Bun. Și atunci, care va fi viitorul primar? Băsescu sau Nicușor Dan?

9 thoughts on “Băsescu candidează. Cine pierde, cine câștigă?”

 1. Am spus-o si-o repet : Basescu nu va candida pentru PGMB , nu se injoseste in halul asta dupa postul de la Cotroceni . Nicusor Dan….daca stam sa ne gandim ca-n 28 Mai 2012 era trecut la matalutza pe blog in categoria ” Retard of the Day ” pai , nu l-asi prea banui de multa inteligentza creatoare 8) ! Insa nici pe Orban nu-l vad s-o scoata din cursa pe alde Gabriela Vranceanu -Firea- Pandele , da-l dracului de lautar . Intrebare Iancule : pe vremea cand PMP-ul era fatat in curtile Cotrocenilor sub forma unui copil cu sindromul Down numit , Tomac…voi liberalii unde erati ? Dormitati in Parlament in persoana lui Antonescu ? Si-acum , va plangeti de mila ? Ca-n perioada suspendarii Basescu avea la dispozitie linie securizata pusa la dispozitie de aia de la STS , mai treaca mearga dar , dupa ce ne-am facut cu totii visuri desarte cum va sta ala la puscarie , asta sa iasa acum mai ceva ca un cintezoi si…sa dea sfaturi si ordine { inclusiv voua ” liberalilor } parca-i prea mult Iancule . Mult prea mult !

   1. Ai pierde Iancule fara drept de apel , Basescu are …omul lui , pentru PGMB iar ala…este taman cine nu te-astepti matale insa , l-ai bagat candva la retard of the day si…mare minune de nu-l sti si singur si tu si…” PNL -ul ” !

 2. Bai Iancule , si ” trendul ala deloc pozitiv al PLN-ului ” l-am dat eu sau…si-au facut-o cu mana lor { de fapt si-a voastra a …membrilor PNL sau simpatizantilor } fir-ar ale dracului d e javre politicianiste !?

  1. @Marian fara doar si poate ca e in proportie de 99% vina PNL pentru situatia ce se prefigureaza la alegerile ce vin.

   1. Adica , cel putin 45% din alea 90% , din vina coanei Gorghiu , d e ce nu recunosti adevarul Iancule !?

 3. Iancule…este foarte bine ca postezi nonstop { ca butiqe-ul din coltul strazii Luica } ca , in felul asta ma pui si pe mine la curent , cu ce se mai petrece in Romania 8) .

   1. In Malta bunaoara , exista destui ce-ti urmaresc blogul insa , nemailocuind in Romania , nu-i mai intereseaza si ca atare …nu comenteaza ! Insa , repet : bine ca postezi Iancule .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *