Adevărul despre bani pentru spitale vs biserici în București

Dacă ar fi să te iei după habarniștii de profesie, care preiau fără să gândească și apoi transformă totul într-un bulgăre de manipulare, ar trebui deja să știi că CGMB a aprobat 10 milioane de lei pentru lăcașuri de cult (printre ele și Catedrala Mântuirii Neamului) și doar 6 milioane de lei pentru Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București.

Bun. Te-ai revoltat? I-ai urat de bine Patriarhului Daniel? Ai simțit imboldul de a ieși iar în stradă? Ți-ai dorit să te ții de mână cu Remus Cernea și ă cereți dispariția BOR?

Atunci hai să oferim oamenilor și informațiile corecte, primite chiar de la Primăria București, prin vocea primarului Răzvan Sava:

”În urma informațiilor eronate apărute în presă privind finanțarea celor 19 spitale din subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, vreau să fac următoarele precizări:
1. Bugetul Administrației Spitalelor si Serviciilor Medicale pentru anul 2016 este de 247.000.000 lei și nu de 6 milioane, așa cum a apărut în unele publicații. Consiliul General al Municipiului București a adoptat o suplimentare cu 6 milioane lei față de proiectul de buget pe care l-am propus în numele Primăriei Capitalei.
2. Prin amendamentele formulate de către Consiliul General, în ședința din data de 29.01.2016, a fost aprobată suma de 10 milioane lei pentru lăcașuri de cult. În bugetul pe care l-am propus Consiliului General nu era prevăzută nicio sumă în acest sens.”

Deci ar fi 247 milioane pentru spitale și doar 10 pentru biserici. Cam trist, nu?

savabuget

7 thoughts on “Adevărul despre bani pentru spitale vs biserici în București”

 1. Iancule , tu vorbesti serios ????? 10 milioane pentru …biserici Iancule , pentru bisericile care nu platesc un singur leu la Fisc pentru proprietati , pentru vanzarea de obiecte de cult sau de rugaciune ? Pentru BOR care , in loc sa solicite ea singurica inca de la declararea nasterii , botezul copiilor si s-o faca cu dragoste , cu har si ca atare GRATIS …ai baga pe amaratii de parinti la cheltuieli de le vine alora nebunia pe cap , iar daca { Fereasca Dumnezeu !!! } iti moare cineva…dracu te vede ?!? Vrei sa-ti reamintesc acele cazuri in care unii preoti au refuzat sa faca slujba mortilor si chiar inmormantarea in cimitir -desii oamenii aveau lor d e veci platit acolo – deoarece , decedatii nu platisera taxa parohiala in timpul vietii lor ??? 10 miloane ? Pai este si asa prea mult din punctul meu d e vedere fara sa fiu contra BOR , spre deosebire de Remus Cernea ! Aveti mai mult decat suficient pentru a va construi nu o catedrala ci , cel putin zece !!! 15% dintre slujbasii BOR mai au ceva har sub pastorirea inteleapta a IPF Daniel , ceilalti au devenit nu slujbasi ai lui Dumnezeu ci…a Patriarhiei care este tot a IPS Daniel . Cel putin asa a lasat sa se inteleaga preotul Vasile Banescu , purtatorul d e cuvant al Patriarhiei ….mai zilele trecute si , ma poti crede pe cuvant Iancule deoarece , urmaresc ” Trinitas ” ca pe…Sfanta Evanghelie . 8)

   1. Iancule , fie si-a batut joc careva de domnia ta , fie vrei sa ma faci sa cred ca….negrul este de fapt , alb !!! Fratii catolici , fratii lutherani , fratii neoprotestanti si chiar ” fratii musulmani ” 8) n-au apelat NICIODATA la mila statului roman , ei se bazeaza strict pe bisericile mama din tarile in care cultele religioase respective sunt predominante , fie pe suportul MASIV al enoriasilor . Ma mir doar ca …matalutza inca n-ai aflat trebusoara asta . ” Sprijinul financiar ” al Statului Roman pentru aceste culte religioase , poate fi categorisit drept , cel mult o gluma d e prost gust .

    1. @Marian si daca e, totusi, cum spun eu, si din bugetul de stat, bugetul pentru Culte, beneficiaza si aceste religii recunoscute?

     1. ” Beneficiaza ” si alea Iancule , insa…nu le-ajunge nici p’o masea iar eu stiu foarte bine chestia asta Mai romaneste spus , aia folosesc 80% din donatii de la enoriasi { enoriasii din toate tarile lumii } si 20% de la statul roman deci…o gluma d e prost gust asa cum am spus fie ca-ti place , fie ca nu .

 2. Sa nu uit Iancule , Ion Minulescu , avea o poezie { pe care sunt convins c-ai citit-o macar o data in viata } numita : ” In orasul cu 300 de biserici ” . Chiar nu-ti pare ca , Bucurestiul are cam prea multe biserici fiind totusi capitala unui stat laic si unde populatia …in 80% dintre cazuri ,habar n-au , ce-i acela spirit crestin sau…ce sa mai creada despre ” slujitorii ” acestui …. spirit ??? 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published.