Bani de acasă

Trăim vremuri tulburi. Atât în ceea ce privește politica noastră cea de toate zilele, ocupată numai cu lucruri și certuri mărunte, ce să mai vorbim de marile teme naționale, dar și în ceea ce privește viitorul nostru, al tuturor.

Iată-ne la începutul lui 2017. Un an ce a început atât de tumultos. Economic, nimic nu mișcă în direcția bună, nici perspectivele nu se dovedesc a dând ceva speranțe. Iar unul din barometrele perfecte pentru a vedea cum stă cu adevărat o țară este cel al locurilor de munca disponibile, al valorii șomajului, mai pe scurt, al opțiunilor de carieră pe care un tânăr le are la îndemână în acest moment.

Am avut ocazia să urmăresc pe parcursul anilor mai multe târguri de joburi, tocmai pentru a vedea cum reacționează atât ofertanții dar și câte șanse au cei care pornesc cu cv-urile și un munte de speranțe către un târg de joburi, gata să semneze orice, numai să aibă și ei șansa unui loc de muncă stabil.

Că lucrurile nu ies așa cum și-ar dori mulți se vede și din succesul pe care îl au în zilele noastre studiourile de video chat. Cel puțin în București cred că poți găsi un astfel de studio la fiecare scară de bloc. Despre cât de legale sunt ele, e greu s vorbim, eu unul chiar nu știu cum spune legislația că pot funcționa ele. Moral e altă poveste. Scuza acelor fete care aleg această opțiune este că nu fac altceva decât să vorbească și că, deși mulți numesc ideea asta de videochat prostituție, lucrurile nu stau chiar așa.

image

E greu să te pui în pielea celor care aleg această variantă de a avea un job aici. Deși multe dintre cele care ajung să lucreze în acest domeniu, descoperă că raiul descris în anunțuri nu e chiar așa și ajung să trăiască un adevărat iad, puține sunt cele care pun întrebări și care încearcă să descopere adevărul din spatele acestui business. Dar totuși, după o căutare de genul află cum să faci videochat de acasă – VideochatAcasa.ro„ nu puține sunt cele care deja dau creare cont Jasmine videochat și speră ca viața lor să cunoască schimbarea mult așteptată.

E greu să judeci, deși la asta ne pricepem toți. Mulți vorbesc la modul cel mai negativ despre acest tip de joburi. Dar, dacă lăsăm deoparte ipocrizia și figurile de mironosițe, videochatul este o realitate pe care chiar trebuie să o acceptăm. Și eventual să o fiscalizăm cât mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.