AVORTUL este crimă!

Vă place sau nu, îmi pare rău, nu voi vorbi în numele unui politically correctness în care nu cred. Dacă unora le place să se mintă și să se ascundă în spatele unor termeni, adevărul gol-goluț rămâne unul singur: avortul este crimă! Avortul ucide un copil, indiferent de momentul în care se face această procedură medicală.

Plecând de la acest prim gând, vă ofer câteva informații: România are cea mai mare rată de avorturi la numărul de nașteri (peste 450 de avorturi la 1000 de nașteri), de mortalitate maternă (27 la 10.000 de nașteri). Tot în România, se fac 219 avorturi zilnic. Ca să nu mai vorbim despre declinul demografic, un termen care îi irită pe mulți, dar care este o realitate care nu mai poate fi ascunsă sub preș, demonstrându-ne cum țara aceasta moare încet, dar sigur. Peste doar câteva zeci de ani, vom mai rămâne 15 milioane de români și, dacă privim în perspectivă, riscul de a coborî sub 10 milioane de locuitori este nu mare, ci foarte mare, conform INS.

Aceste informații de mai sus reprezintă cifre care ar trebui să ne dea de gândit. Plecând de la aceste date statistice, putem purta oricând o altă discuție serioasă legată de politici publice despre natalitate. Astăzi, în București și în multe alte orașe din țară, cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, a avut loc marșul pentru viață, cu tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”. Peste 2000 de oameni în București, câteva sute în Timișoara și Arad, alte câteva mii în Alba Iulia, Cluj, Iași și Pitești, care nu au ieșit să să bată cu cineva, care nu și-au dorit să dărâme guverne, nici să îndoctrineze pe cei cu care se întâlneau în drumul lor.

avort

Oamenii aceștia au ieșit să strige pentru viață! Pentru șansa unor copii condamnați la moarte așa cum ți-ai stoarce un punct negru care te enervează tocmai în seara când trebuie să ieși în oraș. Pentru zecile de milioane de suflete (peste 22 de milioane) avortate în ultimele zeci de ani în România și aruncate în cel mai mare cimitir din lume.

Ce am auzit din partea cealaltă, a așa numiților moderniști? Din partea autosuficienților atei și observatori fini ai schimbărilor din lume? I-au numit pe cei care au ieșit în stradă „spălați pe creier”, „pupători de moaște”, „idioți”, proști și caracterizând marșul ca fiind unul al avortonilor. Cei care cer, ori de câte ori pot, toleranță pentru lumea lor minoritară și aruncau furioși cu neadevăruri, încât puteai crede că cineva urma să le facă rău. De unde această furie și ură? Pentru cineva care are puterea de a se retrage și de a privi lucrurile dintr-un alt unghi, trăgând aer în piept, închizând ochii și apoi deschizându-i, răspunsul este simplu, îi înfioară eticheta de care nu vor putea scăpa niciodată: criminali.

Da! Este simplu să găsim scuze. Să spunem, de exemplu, că femeia este stăpână pe propriul corp și că doar ea decide. Da, este simplu să dăm vina pe lipsa de educație sexuală din școli, a accesului facil și poate gratuit la metode de contracepție, la analize medicale, la tot acest tacâm care asigură dezvoltarea normală și naturală a unui societăți. Este drept, acestea sunt lucruri care, cu adevărat, într-un timp cât se poate de scurt, trebuie să se numere pe lista de priorități zero ale autorităților. Dar, dincolo de ele, rămâne un adevăr crud și înfiorător, suntem o nație de ucigași. Ne „bucurăm” zilnic de câte un genocid. Suntem mânjiți de sângele copiilor noștri nenăscuți. Cu toate acestea, ne arde sufletul și ne iau foc obrajii când sunt oameni care vin și ne spun, „Dați o șansă vieții!”, când noi am fi dispuși să facem orice pentru a ține țara într-un avort permanent.

8 thoughts on “AVORTUL este crimă!”

 1. Ionut sper sa nu te superi dar lucrurile dupa mine stau cam asa:Societate noastra este impartita in mai multe straturi sociale care au fiecare propriul cod de valori morale.Avortul pentru mare majoritate a femeilor din romania este o cale de scapare pentru cheltuielile generate de intretinerea viitorului copil deoarece cand ai un salariu de mizerie cu care cu greu te poti intretine copilul devine o piatra atirnata de gitul tau .Cred ca actualii guvernanti vor sa reduca avorturile ca si numar de acte medicale executate in spitale deoarece dupa cum vezi guvernul fie el Boc sau Grindeanu doreste cheltuieli minime in sistem.Exista fireste si mijloace contraceptive nenumarate dar ele nu asigura o satisfactie maxima cuplurilor sau in cazul contraceptivelor orale pot cauza probleme de sanatate pe termen lung cu toate asigurarile venite din partea firmelor producatoare. Care este insa rezolvarea?Castrarea voluntara a partenerilor sau poate marirea numarului de familii gay./Asta este o gluma fireste/Eu cred ca educatia dar mai ales cresterea nivelului de trai sunt factorii care vor reduce numarul de avorturi.Sa nu uitam ca la revolutie poporul a iesit in strada pentru anularea legii ceusiste privitoare la avort.Sunt oarecum de acord si cu ce spui tu dar problema este cu crestem copii nou veniti pe lume ,ce le oferim acestora dar mai ales ce slujbe vor avea cind vezi si tu in ce mizerie se zbat locuitorii acestei tari .

  1. @MARIAN total de acord cu tine. Protecția și educația sexuală reprezintă cele mai bune instrumente de a reduce numărul avorturilor.

 2. Dupa aceasta, uterul este curatat cu un instrument numit chiureta, pentru a asigura curatarea totala a uterului. Aceasta procedura nu dureaza mai mult de 15-20 minute. Avortul este o crima !

   1. Iancule,

    Da, este dreptul fiecaruia sa aiba propria opinie! Dar am banuielile mele (nu cred ca esti atât de misogin, habotnic, obtuz si intolerant) ca nu promovezi propriile tale idei si valori, ci pe ale altora. De-aia mi-am permis sa îti atrag atentia ca una e sa manânci necomestibil si cu totul alta e sa îi lauzi gustul!

    Uite un punct de vedere diferit de al tau, bine argumentat, fara emotii : http://www.gabrielacretu.ro/contra-ipocriziei-%c8%99i-uitarii-cateva-fapte.html .

    Hai sa discutam cu argumente.

 3. Dar sa mori de foame , de frig sau violat de un nemernic pedofil….aia nu-i crima ? Dar ca respectiva femeie si eventual barbata-su sa n-aiva de unde-si procura paine a cea d e toate zilele pentru ei si copilul lor { ca doar nu-ti inchipui ca ala suge tzatza pana la 20 de ani } , sa nu aiva posibilitatea unui acoperis deasupra capului si nici macar speranta unui viitor cat d e cat pentru ei si copilul lor….AIA NU-I CRIMA , IPOCRITILOR ?! SI-o intrebare Iancule : de mama dracului va intereseaza pe voi BOR ca face femeia aia cu ” aia ” a ei ca d e ajutat , nu sunteti in stare sa va ajutati decat pe voi ?

  1. @Marian Nu aș fi atât de vehement, mai ales în ceea ce privește implicarea Bisericii în ajutorarea femeilor aflate într-o astfel de situație. Și cele menționate de tine mai sus sunt crime, și sunt lucruri oribile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.