Grădina, colțul meu de relaxare (P)

Când vorbesc despre amenajarea grădinii, oamenii se referă fie la un spațiu amenajat pentru relaxare, fie la terenul în care urmează să cultive legume sau fructe sau, de ce nu, o grădină pentru flori.

Mie mi-a surâs de la început ideea de casă cu grădină mare, în care să pot combina toate cele trei variante fără probleme. Așa că, la momentul oportun, am google-it puțin după idei și magazine care să aibă tot ceea ce îmi doresc și am nevoie pentru grădina mea de vis. Așa am început organizarea zilelor și a uneltelor necesare decorării spațiului verde care urma să-mi fie loc de relaxare.

set

Spațiul este dispus sub forma unei insule din beton, împrejmuită de gazon. De cealaltă parte a gazonului, alte plăci din beton care se unesc, pe alocuri, cu insula din mijloc, înconjurate de copaci, fac ca locul să ia încă de la început forma oazei de relaxare visate. Astfel, am hotărât să abordez o temă simplă, pentru ca cei care intră în grădină să se simtă ca acasă de la prima privire. Pentru a crea o armonie vizuală, dar și prospețimea din mijlocul naturii, am ales ca-n mijlocul grădinii să așez masă cu fotolii și canapea maro, pe care am găsit-o pe artool.ro , un site recomandat chiar de arhitectul casei și a grădinii pe care o amenajam. Materialul este rezistent și durabil, iar modelul și culoarea combină perfect rusticul cu modernul.

Ca să fie treaba bie făcută, am găsit și un balansoar maro, confortabil, pentru trei persoane, ideal pentru după-amiezile de relaxare de după serviciu sau pentru weekend-urile în care toți prietenii te vizitează. Un șezlong e mereu bine-venit în curte sau în grădină, pentru că poate ține loc de pat, de șezlong sau de leagăn pentru copii și este folosit și îndrăgit de persoane de toate vârstele. Modelul pe care eu l-am ales are cadru metalic și acoperiș rezistent la ploaie, ceea ce m-a încântat și mai mult.

balansoar

Și pentru că prefer umbra și răcoarea pe care mi-o oferă plantele și copacii în locul umbrelei, am hotărât să acopăr întreaga zonă de recreere cu o boltă de trandafiri curgători și iederă, așezate pe suporturi metalice de tip arcadă care să îmbrace grădina în culoare și să purifice aerul de jur împrejur. Îmi plac la nebunie arcadele îmbrăcate în plante curgătoare, pentru că arată superb, pline de culori diverse ale florilor îmbrăcate în verdele frunzelor. Mai mult decât atât, acestea oferă oxigenul de care avem atât de multă nevoie, mai ales dacă ne aflăm în mijlocul unui oraș plin de factori poluanți.

Printre pergole și gazon am aranjat lămpi cu încărcare solară, iar în spațiul exterior care încercuia gazonul am așezat câteva rafturi pentru nenumăratele ghivece cu flori și plante aromatice pe care le am, alături de câteva decorațiuni pentru grădină care mi-au atras atenția. Pe lângă pasiunea pentru amenajări, îmi place să gătesc, așa că prefer să am mereu condimentele proaspete, la îndemână. Busuioc, oregano, mentă, rozmarin, chiar și micuții ardei iuți își găsesc locul pe rafturile mele. Printre copaci și rafturi am ales să aranjez ghirlande luminoase de tip șirag care să lumineze serile călduroase petrecute în gradină, dar și jardiniere pentru mușcatele curgătoare. Trunchi copacilor erau deja îmbrăcați în iederă, ceea ce îmi place la nebunie.

Toate produsele și accesoriile de care am avut nevoie le-am găsit în magazinul online artool.ro. La o privire mai atentă pe site am observat că au o varietate mare de produse. E la fel ca marile magazine fizice de bricolaj, doar că mult mai comod. Și aici te poți bucura de livrare oferită de ei, de dreptul de retur și de suport telefonic, toate acestea fără a fi nevoie să te deplasezi până la magazin. Pe viitor, plănuiesc să reamenajez și zona piscinei. Tot la ei voi apela.

Leave a Reply

Your email address will not be published.