Anvelomag – prietenul mașinii tale

V-ati intrebat vreodata cum au aparut cauciucurile din zilele noastre, fara de care nu ne-am putea deplasa niciunde fara confort si usurinta? Am putea considera ca “stramosul” anvelopelor actuale este roata, descoperita in urma cu aproape 6000 de ani, inventie care a revolutionat in mod decisiv societatea umana, contribuind la evolutia sa.

Cauciucul natural, fabricat din arborele de cauciuc, a aparut in secolul al XIX-lea. Cand, in mod accidental, Charles Goodyear a ajuns sa descopere procesul de vulcanizare (1839), adaugand sulf mesei de cauciuc, rezultatul a luat forma unei substante elastice care permitea utilizarea la temperaturi diferite. Perfectionarile aduse in acest domeniu au condus la aparitia anvelopelor. Initial, acestea erau alcatuite din straturi de tesaturi prevazute cu piele la exterior, protejand tubul de cauciuc care era umflat cu aer, iar inventia a fost atribuita inginerului Robert W. Thompson si lui John B. Dunlop, caracteristicile sale vizand silentiozitatea si comfortul.

image

Crearea anvelopei demontabile de catre fratii Michelin a pus capat inlocuirii dificile a cauciucurilor. Descoperirea lor a jucat un rol major in cresterea perioadei de utilizare a anvelopei, dar si in ceea ce privea atingerea unei viteze de peste 30km/ora. In secolul XX, a aparut cauciucul radial, foarte schimbat fata de modelele precedente. Principalul beneficiu al acestora, consta in faptul ca banda de rulare functiona independent de flancuri, asigurand o stabilitate mult mai eficienta, plus fiabilitate crescuta.

La ora actuala, anvelopele sunt produse folosind tehnologii de inalta calitate, avand in vedere ca structura si componenta lor a evoluat in mod stralucit. Astfel, soferii de pretutineni au acum la indemana posibilitatea achizitionarii unor anvelope durabile, prin intermediul celor www.anvelomag.ro, locul unde nu ai cum să nu îți găsești anvelopelele preferate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.