Antonescu joacă la ruleta rusească?

Pentru mulți așa ar părea. Toate gesturile politice ale liderului PNL, cel puțin din a doua jumătate a lunii ianuarie, te-ar putea face să crezi asta. Dar hai să analizăm un pic lucrurile:

– ruperea USL: deși mulți spun că a greșit în momentul în care a decis, alături de partid, să rupă această alianță, faptele dovedesc cu totul altceva. USL și-a încetat de mult existența, moral vorbind. Practic, de la momentul semnării pactului de coabitare. Și ar fi trebuit să fie ruptă de atunci. Dacă ne uităm și la tot ceea ce se întâmplă în PSD acum, cum i se forțează mâna lui Ponta pentru a candida, rezultă o singură concluzie: dacă nu pleca din USL, Antonescu și PNL ar fi fost puși în ingrata situație de a fi dați afară după europarlamentare. Cu efecte electorale dezastruoase.

crinantonescu

– declarația privind demisia din fruntea PNL dacă rezultatul la europarlamentare va fi sub 20%: nu e prima dată când Antonescu aruncă pe piață o astfel de variantă. A fost cazul și la referendumul de demitere a lui Băsescu. Și, deși mulți îl acuză că nu și-a ținut cuvântul, situația de la acel moment a fost în favoarea sa. Practic, prin vot, printr-un vot zdrobitor, Băsescu a fost demis. Restul, e discuție și istorie. Acum, lucrurile stau cu totul altfel. Cel puțin la momentul ăsta, scorul electoral al PNL este fix la limita lui 20%. Ținta impusă de Antonescu chiar poate fi atinsă. E nevoie de o muncă de echipă în partid și de cât mai puține cârtițe și trădători.

– mesajul în ceea ce privește o eventuală rocadă cu Iohannis la prezidențiale. Aici, mă despart un pic de Crin. Iohannis mai are mult până când să fie cu adevărat un candidat serios la prezidențiale. Până la urmă, dincolo de activitatea sa de excepție ca primar, nimic altceva nu apare în dreptul lui, mă refer mai ales la politica mare. Ar fi fost o șansă cu prezența în guvern și funcția de ministru de interne. Nu a fost să fie. Rămâne să îl vedem într-o eventuală luptă pentru conducerea PNL.

Dincolo de toate aceste aspecte, atitudinea lui Antonescu este aceeași dintotdeauna. Omul joacă politica lui totul sau nimic. Așa a fost și la Congresul din 2009, așa a fost și la prezidențialele aceluiași an. Așa era normal să fie și în anul în care cariera politică a lui Antonescu își joacă ultimul glonț.

Unul câștigător, sper eu.

2 thoughts on “Antonescu joacă la ruleta rusească?”

  1. dupa ce Crin o sa dispara de pe scena plotica. adica dupa euro-parlamaentare.
    Cine din Pnl o sa fie noul tau favorit ? )

    1. @v Merg pe varianta cea mai buna, cea in care Crin va ajunge presedinte. Indiferent insa de situatie, eu il voi sustine pe Orban ca sa fie presedinte al PNL

Leave a Reply

Your email address will not be published.