Am uitat #Colectiv

Pe 30 octombrie 2015, la orele 22.30, România era martora celei mai mari tragedii din ultimii 25 de ani. Mureau, la acel moment, 27 e tineri, în incendiul de la clubul Colectiv, unde era un concert al tupei Goodbye to Gravity. Peste 150 de răniți erau duși la spitale.

Știm cu toții ce a urmat în zilele imediat următoare.

O emoție publică puternică. La început tăcută, mai apoi extrem de vocală și prezentă în stradă. Am avut și un vârf al manifestațiilor, cu peste 35.000 de oameni ieșiți să protesteze și asta numai în București.

Politic – am avut parte de o demisie a premierului Victor Ponta. De finalul unei cariere politice mincinoase, cea a lui Gabriel Oprea. S-a instalat un nou guvern, tehnocrat, cu Dacian Cioloș premier.

Justiție – după ce, la cald, am văzut o reacție rapidă a autorităților, cu arestări ale primarului sectorul 4, Popescu Piedone, ale patronilor clubului Colectiv și respectiv ale celor care au asigurat spectacolul pirotehnic, acum, la o lună, Piedone e liber, patronii firmei ce a asigurat artificiile sunt în arest la domiciliu și pentru asta se pregătesc și patronii clubului. Vorba ceea, morții sunt de vină.

Între timp, vorbim de 60 de morți. De încă un număr important de tineri internați în spitale din țară și din afară. Am descoperit, aproape șocați, că aproape toată România nu are aviz ISU. Și ca de obicei, unii și-au adus aminte că Arafat e încă acolo și îl cam vor demis.

În rest, florile de la Colectiv s-au ofilit, lumânările s-au stins, iar numele tinerilor ce au murit se mai aud, ca să vezi ironie, doar în biserici, acolo unde sunt pomeniți în fiecare zi. România părea că a pornit pe un drum al schimbării ireversibile, dar, ori deja ne-am plictisit noi, ori deja ne-au lucrat ei, căci lucrurile par a fi intrat iar pe făgașul lui, ”las-o, băi, că merge și așa”.

colectiv

6 thoughts on “Am uitat #Colectiv”

  1. N-a uitat nimeni Iancule , n-a uitat nimeni insa…vezi si tu care-a fost urmarea : CIOLOS !!! Ciolos adica….Juncker varful d e lance al Moscovei in PE si mai ales urmarea a fost , este de fapt ca , herr Johannis si-a inplinit pofta precum inaintasul sau Traian Basescu : are un guvern al sau . Acesta a fost…” Primul Pas ” . Al doilea pas…probabil c a va fi : fie guvernul Ciolos sa stea la Victoria mai mult decat un an , fie….Traian Basescu viitor Prim Ministru si asta cu sprijinul vostru al ” liberalilor ” Iancule caci la voi este si Ioan Oltean si ANca Boagiu , si Vasile Blaga si Adriean Videanu si….etc. ! Ce ma mira , este doar faptul ca , n-ati reusit s-o convingeti pe Monica Macovei , EBA { c-a fost si asta…europarlamentar } sau pe Elena Udrea sa vi se alature . Ce cloaca ar fi iesit din asta , nici macar porcii aia de Ialomitianu , Nicolaescu sau Preda n-ar fi reusit sa reziste acolo . Singura mai rezistenta , avand un stomac de strutz probabil este madamme …Gorghiu . Totusi Raed Arafat inca rezista acolo unde este , chiar daca sunteti “unii ” care , va dati d e ceasul mortii sa-l maziliti ! Insa, una-i una , alta-i …alta : oare este , va fi vreodata Romania , Statul Roman , ” AUTORITATILE ” ROMANESTI sa faca fatza unei chestii d e genul aceleia din Paris Franta ? Tare nu-mi vine a crede . 8)

      1. Poate ca n-oi crede-o eu insa….este o chestie stabilita …inclusiv de catre voi ” liberalii ” lu’ peste chiar daca mai sunt cativa mai mititei { asa ca tine Iancule } care , nici in visele lor cele mai urate nu-si pot inchipui asa ceva !!! Insa…este o chestie stabilita dinainte de catre cineva…mai d e sus decat madamme Gorghiu de a sta s a fi sigur prietene . 8)

  2. de uitat nu am uitat dar fiecare are problemele lui personale .nu putem inchide/ darama toata Romania pentru ca nu are aviz isu.as prefera sa nu vina statul sa ajute/ oblige oamenii sa repare cladirile cu bulina rosie ideal ar fi sa ne putem permite luxul sa ne construim fiecare o casa.as mai prefera sa nu mai primim medicamente compensate de stat ideal ar fi sa le cumparam cu banii jos. multe lucruri sunt facute aiurea in tara asta nu pentru ca suntem o tara de nebuni iresponsabili cu viata noastra.suntem nevoiti sa improvizam pentru a supravietui intr-o lume in care resursele necesare pentru traiul de zi cu zi sunt din ce in ce mai scumpe.avem spitalele ,scolile si discotecile pe care ni le putem permite.suntem saraci ,foarte saraci si probabil ca nu vom scapa de saracie foarte curind.termenul de schimbare ireversibila este la fel de utopic in romania de azi precum era inaintarea spre comunism a lui ceausescu.dorim sa schimbam ireversibil romania dar nu avem resurse materiale pentru acest lucru.ideal ar fi sa aiba fiecare o casa , o masina ,un frigider plin cu de toate ,un portofel plin cu bani si binenteles o noua mentalitate .suna utopic.suntem saraci si probabil vom muri saraci.cred ca vor mai fi accidente de genul celui de la colectiv deoarece tara este pe butuci iar resursa umana este si ea epuizata .

Leave a Reply

Your email address will not be published.