Am intrat în epoca Trump!

Cu doar câteva momente în urmă, într-o ceremonie impresionantă ce a avut loc la Capitoliu, pe o vreme totuși potrivnică, Donald Trump a depus jurământul și a devenit al 45-lea președinte al SUA.

Înaintea sa a depus jurământul și vicepreședintele Mike Pence. Așa cum este și tradiția, imediat după depunerea jurământului, Donald Trump a susținut și primul său discurs de președinte instalat. Iată câteva idei esențiale din discursul lui Trump:

 • „Cetăţenii americani suntem uniţi intr-un efort de a ne reconstrui ţara. Ne vom confrunta cu provocări, cu dificultăţi, dar ne vom face treaba.
 • donaltrumpjuramant
 • Ceremonia de azi are o semnificație extrem de specială. Nu facem doar o tranziţie. Transferăm puterea de la Washington şi v-o redăm vouă, poporului. De prea multă vreme, un grup mic a cules roadele, în timp ce oamenii au plătit. Washington a înflorit, dar oamenii nu s-au bucurat de prosperitate.
 • Victoriile lor nu au fost şi victoriile voastre, pe măsură ce ei au sărbătorit, noi nu am avut prea multe de sărbătorit restul. Toate acestea se vor schimba de aici şi de acum.
 • Acest moment este momentul vostru, vă aparţine vouă. Ceea ce contează cel mai mult este nu care partid controlează guvernul ci dacă guvernul este controlat de popor. Ziua de azi va fi ţinută minte ca ziua când poporul a reluat controlul asupra ţării.
 • Suntem o singură naţiune şi durerea lor e şi durerea noastră, visele lor sunt şi visele noastre, succesul lor va fi şi succesul nostru. Jurământul solemn pe care l-am făcut azi este un jurământ făcut faţă de toţi americanii.
 • Ne-am reunit azi şi emitem un decret pentru a fi auzit în fiecare oraş, capitală: o nouă viziune va guverna ţara noastră. De azi înainte va fi doar America întâi, America înainte.
 • Nu vă vom dezamăgi niciodată. Vom caută prietenie şi bunăvoinţă cu toate naţiunile lumii. Nu căutăm să ne impunem stilul nostru de viaţă asupra nimănui. Noi vom străluci doar pentru ca ceilalţi să vrea să fie ca noi.
 • Când America este unită, America este de neoprit. Niciodată nu veţi mai fi ignoraţi. Vocea, speranţele şi visele voastre vor făuri America.
 • Împreună, vom face America măreaţă din nou!„

2 thoughts on “Am intrat în epoca Trump!”

 1. sa facem un efort de imaginatie si sa adaptam discursul lui trump la o posibila investireba unui presedinte roman.

  „Cetăţenii romani suntem uniţi intr-un efort de a ne reconstrui ţara. Ne vom confrunta cu provocări, cu dificultăţi, dar ne vom face treaba.
  Ceremonia de azi are o semnificație extrem de specială. Nu facem doar o tranziţie. Transferăm puterea de la Cotroceni şi v-o redăm vouă, poporului. De prea multă vreme, un grup mic a cules roadele, în timp ce oamenii au plătit. Cotroceniul a înflorit, dar oamenii nu s-au bucurat de prosperitate.
  Victoriile lor nu au fost şi victoriile voastre, pe măsură ce ei au sărbătorit, noi nu am avut prea multe de sărbătorit . Toate acestea se vor schimba de aici şi de acum.
  Acest moment este momentul vostru, vă aparţine vouă. Ceea ce contează cel mai mult este nu care partid controlează guvernul ci dacă guvernul este controlat de popor. Ziua de azi va fi ţinută minte ca ziua când poporul a reluat controlul asupra ţării.
  Suntem o singură naţiune şi durerea lor e şi durerea noastră, visele lor sunt şi visele noastre, succesul lor va fi şi succesul nostru. Jurământul solemn pe care l-am făcut azi este un jurământ făcut faţă de toţi romanii.
  Ne-am reunit azi şi emitem un decret pentru a fi auzit în fiecare oraş, capitală: o nouă viziune va guverna ţara noastră. De azi înainte va fi doar Romania întâi, Romania înainte.
  Nu vă vom dezamăgi niciodată. Vom caută prietenie şi bunăvoinţă cu toate naţiunile lumii. Nu căutăm să ne impunem stilul nostru de viaţă asupra nimănui. Noi vom străluci doar pentru ca ceilalţi să vrea să fie ca noi.
  Când Romania este unită, Romania este de neoprit. Niciodată nu veţi mai fi ignoraţi. Vocea, speranţele şi visele voastre vor făuri Romania.
  Împreună, vom face Romania măreaţă din nou!.
  Lasind gluma la o parte multe chestii spuse de Trump se potrivesc direct si pentru tara noastra .

Leave a Reply

Your email address will not be published.