A pierdut cineva alegerile din 5 iunie?

Dacă este să ne uităm pe ieșirile publice ale tuturor liderilor politici din România, cu toții au câștigat alegerile de duminică. PSD a cucerit 80% din Consiliile Județene, a câștigat ș la vot politic și a reușit, pentru prima dată să înroșească total Bucureștiul. PNL iese și spune că are cel mai mare scor electoral din istorie, peste 30%, că, deși au eșuat lamentabil la București, în țară lucrurile stau mult mai bine.

Nicușor Dan nici nu are cum să nu fie câștigător, USB participând pentru prima dată la alegeri. Și obținând un scor electoral năucitor. Bun, printre atâția câștigători, chiar nu a pierdut nimeni? Păi, pierzătorii sunt tot cam aceeași:

PSD:

Pentru PSD, victoria poate fi iluzorie. Și asta pentru că, dacă este să ne uităm la multe din numele realese, acestea au mari probleme cu legea. Practic, noile sau mai vechile nume din PSD care au câștigat primăriile și vor conduce CJ ar putea reprezenta doar marfă nouă pentru DNA. În același timp, eticheta de partid corupt se imprimă și mai mult de acest partid. Iar la parlamentare se discută în alți termeni, la vot vine mult mai multă lume și de altă calitate.

PNL:

Liberalii au ales, se pare să rămână în propria lor bulă, unde totul este roz și frumos, unde doar oamenii răi nu văd că partidul a câștigat atât de mulți primari și că și-a atins o țintă de care nimeni nu a știut, dar pe care trebuie să o acceptăm acum. Un partid care în 2015 avea peste 40% intenție de vot, acum este fericit cu 30%. Iată că mai puțin nu înseamnă lipsa fericirii. Dar, pentru liberali, lucrurile chiar sunt complicate acum. Chiar dacă discursul public asumat a fost acela că „ne-am luat-o pe București, dar am câștigat la Filiași„, în toamnă lucrurile vor sta cu totul altfel. La parlamentare, votul pe București va însemna aproape 20% din votul pe țară. Ideal ar fi ca trezirea din beția „victoriei„ de duminică să se petreacă extrem de repede, decizii radicale să fie luate, astfel încât startul precampaniei și campaniei pentru alegerile din toamnă să ofere PNL șansa de a recupera orașul său favorit. Altfel, triste vor fi zilele de după alegeri.

USB:

Da, chiar și Nicușor Dan este printre pierzători. Nu ai cum să nu îl treci aici când chiar el este cel ce îți mărturisește că e posibil ca să fi pierdut primăria Sector 1 pentru că ți-au plecat observatorii la concert Maroon 5. Nu ai cum să salvezi România astfel, dacă, Doamne ferește, în ziua alegerilor parlamentare avem mega concert la București?

Despre Băsescu, ALDE, M10 (apropo, a mai auzit cineva ceva de ei?) nici nu are rost să vorbim.

Articol publicat pe Știripesurse.ro

media-146528162719497300 (1)

5 thoughts on “A pierdut cineva alegerile din 5 iunie?”

  1. Tu te asculti ce spui Iancule ? Nicusor Dan este printre …pierzatori ? Un om de care Romania si…chiar Bucurestiul pana in urma cu vreo cateva saptamani habar naveau c-ar exista ? USB despre care , Bucurestiul si bucurestenii stiau sau aflau cate ceva doar asa …pe sponci ? De la faimoasa vizita la Cotroceni dupa figura acelor ” tineri frumosi si liberi ” in urma nenorocirii de la ” Colectiv” cine dracu a mai auzit de Nicusor dan decat …atunci cand a inceput campania electorala ? Cum sa fie taman asta pierzator ? Dimpotriva , este marele castigator avand in vedere cele pe care le-am enumerat mai sus . PNL-ul in schimb , vorba lui Sarcasticu : A SUPT-O ! PSD-ul in schimb – dupa scorul de fapt dezastruos obtinut ,scor datorat numarului redus de participanti la vot – este marele perdant insa , dupa cum s-a vazut s-a trezit repede la realitate si , dupa ce-a supt-o de doua ori s-a pus in garda si…merg la pariu ca la parlamentare , din nenorocire si mai ales datorita voua ” liberalilor ” , vor avea majoritate iar PNL…vorba lui Sarcasticu : O S-O SUGA !!! 8) Am ascultat interviul Alinei Gorghiu si , fara suparare este paralela cu realitatea . Scapati de tuta asta Iancule , pana nu-i prea tarziu !!!

    1. @Marian In primul rand, Nicusor Dan are un grad de notorietate ridicat in Bucurest inca de prin 2012. Si omul si-a vazut de ale lui, era previzibila explozia lui. Mai tii minte ce ma bombaneai cand spuneam ca trebuie sa il sustinem?

      1. Iancule…te contrazic , cu scuzele d e rigoare fratioare !!! In afara catorva ” initiati ” { ma refer la tipii ce-au inghetat d e frig in ianuarie 2012 in Piata Unuiversitatii…printre care te-ai numarat si tu adica…mitingisti , protestatari contra lui Basescu….Blaga 8) } , cine dracu mai stia in Bucuresti cel putin , de Nicusor Dan ?? A mai aparut pe sticla TV-urilor atunci cand al injura pe Oprescu c-a demolat Hala Matache pe sestache dar in rest….oha ! Si atentie : nu te bombaneam , pur si simplu te citam ca pe vechii profeti . Ai uitat chestia cu scripta manent ? Istoricul blogului dumitale sta marturie deci…

  2. Toti au pierdut pentru ca lumea e plictisita si scarbita de politicieni. La urmatoarea gafa pe care o fac e posibil sa iasa mai multi oameni in strada decat au fost la vot.

    1. @Maria bine te-am gasit pe aici, Maria :) crezi tu ca vor mai iesi in strada? Mie imi pare ca e vorba de un plictis atat de generalizat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *