Diaspora, înscrie-te în Registrul Electoral !

Votul prin corespondență a fost unul din proiectele de suflet pentru PNL, pentru președintele Iohannis dar și unul din motivele pentru care strada a schimbat câștigătorul prezidențialelor și a ieșit să ceară dreptul la vot.

Știm cu toții cât de mult s-a încercat tergiversarea lui. Dar, să lăsăm trecutului ce aparține trecutului. Diaspora românească are acum șansa de a vota în condiții civilizate, de a face uitate cozile umilinței din fața ambasadelor și consulatelor. Primul pas care trebuie făcut este ca toți cei care au domiciliul sau reședința în afara țării să se înscrie în Registrul Electoral. Iar de la 1 aprilie acest lucru este posibil.

Președintele AEP, Ana Maria Pătru:

„Toți românii care au domiciliul sau reședința în afara țării se pot înscrie în Registrul electoral, inclusiv cu opțiunea votului prin corespondență, ceea ce înseamnă că imaginile, aglomerația și cozile de la secțiile de votare din străinătate vor deveni istorie. (…) Cei care vor opta pentru această variantă vor avea șansa să voteze în câteva minute, de acasă, evitând cozile și aglomerația, plus costurile deplasării la secția de votare. Tot ceea ce au de făcut este să depună personal sau să trimită prin poștă documentele necesare înscrierii în Registrul electoral.„

Un aspect extrem de important este acela că, începând cu alegerile de anul acesta, cei care se află în vacanță în afara României nu mai pot vota la alegerile parlamentare.

sibiu-protest

2 thoughts on “Diaspora, înscrie-te în Registrul Electoral !”

  1. Daca-si inchipuie cineva ca , ” diaspora ” se va mai inghesui sa voteze javrele astea populiste , chiar s e insala ! Despre chestia cu Johannis , care-a castigat Cotroceniul datorita diasporei , sti Iancule cum s e spune : o data vede nasul p…a finei deci , chiar daca-i ” proiectul d e suflet al PNL ” chestia aia registrul electoral tot degeaba . Uite, eu sunt gata s a pun ramasag cu tine si cu cine-o mai vrea referitor la numarul votantilor . Daca acest numar va depasii….30-40% de votanti ce-si vor fi exprimat ” optiunea electorala ” , ne intalnim si , chiar dau o bere . ce zici te bagi ? 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published.