Adio, revizuire !

CCR a decis ca pragul de 30% pentru validarea unui referendum să intre în vigoare abia la un an de la intrarea legii în vigoare. Decizia nu are nicio legătură cu revizuirea Constituţiei, ci cu protejarea lui Băsescu, dar loveşte puternic în prima.

Practic, cu un prag de 50%, cu un Băsescu dispus să facă şi el un referendum pe tema parlamentului unicameral cu 300 de membri şi cu o populaţie sictirită din ce în ce mai mult de situaţia actuală, marele proiect al USL cunoaşte un eşec teribil.

Să îi mulţumim pentru asta lui Ponta coabitacul.

PS: Dacă este să vedem în decizia de azi a CCR un lucru pozitiv, acesta este că avem şanse mai mari să putem forţa, printr-o solidarizare puternică a societăţii, ca discuţia despre revizuire să se transforme într-o discuţie despre o nouă Constituţie. Avem un an la dispoziţia noastră să schimbăm forma de guvernământ şi să revenim la Monarhie.

crinrevizuire

7 thoughts on “Adio, revizuire !”

 1. ” Avem un an la dispoziţia noastră să schimbăm forma de guvernământ şi să revenim la Monarhie”

  :D :D :D :D

  cred ca iti vie greu sa-ti duci existenta.. traind printre frustrari infinite legate de prognoze politice -autiste )

 2. Mucles. Macar acum au procedat corect. Se recomanda ca legislatia referitoare la un referendum sa nu fie modificata cu cel putin 1 an inainte. Aaaaaa… ca javrele nu au tinut cont de aceeasi comisie de la Venetia si aceleasi recomandari care spuneau ca NU se recomanda cvorumul de participare, este alta discutie.

  1. @nevermind si tin cont de recomandarea aia calcand in picioare constitutia actuala care spun ca o lege intra in vigoare in maxim 3 zile de la aprobarea ei, doar daca nu se specifica altfel in lege

 3. asta-i un fel de impacare a caprei cu varza. ceea ce-i important e ca revizuirea se blocheaza. si ca sa fie clar de ce bine ca constitutia antonescu sa cada, dam urmatoarea situatie: conform viitoarei constitutii, parlamentarii nu pot fi urmariti penal decat cu acordul camerei, iar procurorii nu mai sunt magistrati, ci supusi guvernului. sa ne imaginam, peste un nr x de ani, ca partidul caruia ii suntem sustinatori se afla in opozitie (pnl, sa zicem), iar la putere se afla niste coabitaci negri in cerul gurii. conform constitutiei revizuite, politicienii de la putere asmut haite dezlantuite de procurori asupra liderilor pnl din opozitie, iar parlamentul, ca organ suprem de decizie, decide cu gratie urmarirea penala a acestor lideri pnl din opozitie. ura.

 4. Mai… Noroc cu partea cu monarhia ca altfel era degeaba articolul. Sa aflu ca ce s-a amanat o revizuire a unei constitutii de cacao data de colegul de alianta AN (ex Rahova) cu una MAI DE CACAO a lui crin. asa si?
  foarte bine

  1. @neimportant mai ramanea sa imi spui ca e importanta revizuirea lui Basescu, aia cu 300 de spartani, pardon, parlamentari :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *