Adevărul trist de după 1 iunie

E una din cele mai frumoase zile, nu există niciun dubiu. E ziua în care toată lumea este a lor. A copiilor. Și a celor ce încă mai reușesc să își prezerve o doză de copilărie, de inocență. Dar ce rămâne oare după această zi plină de festivism? Care este realitatea de după 1 iunie?

Nu este una care să ne bucure, care să ne facă să privim cu speranță spre viitor. Demografic vorbind, România are din ce în ce mai puțini copii. Iar cei pe care încă îi mai are par mai degrabă captivi nevinovați ai unei țări care nu îi merită:

– Sistemul educațional este la pământ. Avem aproape 1 din 3 copii care poate fi declarat analfabet. În școală auzi doar de profesori bătăuși, de educatoare care traumatizează.

– Sistemul de sănătate este un pericol public. Pare o condamnare la moarte să îți duci copilul în spitalele de la noi. Dacă nu îți mor de infecții, îți mor de boli pe care medicii nu sunt în stare să le diagnosticheze corect. Dacă nu îți mor nici așa, îți mor de neglijență.

– Sistemul de valori este cu totul răsturnat. Copiii din ziua de azi au parte de modele negative, cu greu se mai pot raporta la cultură, la elită, la valori pozitive. Captivi ai tehnologiei, rupți de ideea de sport, de alimentație sănătoasă, copiii de azi se pregătesc să fie adulții deprimați și singuri de mâine.

Clasa politică nu trece de nivelul promisiunilor electorale. Copiii dau bine în poze, grija pentru viitorul lor aduce în mod sigur niște voturi. Dar după 1 iunie și după alegeri, toate acestea dispar. Copiii României, mare parte din ei, trăiesc în sărăcie, lipsiți de educație, fără perspective.

La fel ca și părinții lor. Și ei, la rândul lor, copiii unei generații de sacrificiu, cândva.

1iunie

 

Articol publicat pe Știripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *