A început campania electorală – pe cine alege DNA?

Azi este prima zi de campanie electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2016. Începutul este unul destul de tern, asta și în condițiile mult mai restrictive impuse de lege.

Cum să nu mai ai tu voie cu o găleată cu un pix, cu niște făină, ouă și pui, ca să poți să stârnești interesul alegătorului. De unde până unde să faci doar dezbatere pe proiecte? Păi, în 26 de ani, am avut noi vreo clipă o dezbatere reală pe proiecte, pe ce e de făcut ca să punem pe drumul cel bun țara asta?

votat

Nu, logic. În România alegerile s-au câștigat pe un scandal de ultimele minute, pe o infidelitate, pe religie, pe furăciune, pe circ și panaramă. Ori tocmai asta e marea problemă a acestei perioade. Atât alegătorii cât și candidații sunt puși în ingrata postură de a comunica mai mult, de a discuta. E ca în poza aia cu restaurantul ce anunță că nu are wi-fi, ca atare clienții sunt invitați să vorbească între ei.

Dacă este să mă întrebați pe mine, doar doi candidați au reușit până acum să își adapteze strategia de campanie la noua legislație: Ovidiu Raețchi pentru sectorul 5 și Răzvan Sava la sectorul 4, ambii din partea PNL. Ambii care au proiecte majore pentru comunitatea lor, ambii și-au propus termene îndrăznețe pentru realizarea lor.

În rest, Dumnezeu cu mila. Nu cred că vom putea să depășim standardul extrem de slab impus de experiențele tuturor celorlalte cicluri electorale. Ca atare, tot a circ, panaramă și mizerie mă aștept și de la această campanie. Cât despre un prognostic legat de învingători, mi-aș dori ca învingătorii să fim noi, cetățenii. Prin alegerile pe care le facem.

Numai că, ne place sau nu, cel mai important jucător de la aceste alegeri va fi DNA. Doar aici trebuie să fim atenți, să avem certitudinea că ne mai rămân candidați pe care să îi votăm.

Editorial publicat pe PoliticScan.

3 thoughts on “A început campania electorală – pe cine alege DNA?”

  1. Dar acest DNA n-a puiat si sub obladuirea voastra ? Nu trebuieste desfiintat { Doamne fereste ! } dar , da-i mai in mortii mamii lor….sa-si vada de treaba lor si nu sa vaneze oameni , care oameni dupa cateva luni sau ani …se dovedeste ca-s nevinovati { nu toti fireste } iar daca-i vorba sa recupereze pagubele , furaciunile de care-i acuza , sa fim seriosi . Vad ca-l sutii ca surdu pe mormant pe Raetchi dar argumente in favoarea acestei sustineri , nema , nema ! Despre Razvan Sava cel putin…nici nu-ti mai cer argumente ca , stiu ca n-ai d e unde sa le scoti . Cand au fost vreodata Iancule ” noi cetatenii ” invingatori , cu ce ocazie ?Aaaaa , fireste daca-i vorba despre ” cetatenii ” vostrii , aia-i altceva fratele meu .Nu cred ca DNA va ” alege ” pe careva pentru functia d e primar pe undeva , mai repede m-astept la…. 8) ambasadorul SUA la Bucuresti eventual si-al reprezentantilor UE ca , deja s-au obisnuit cu asa ceva in Romania .

    1. @Marian Argumentele in favoarea lui Raetchi si Sava le-am expus pe scurt: Ambii sunt printre putinii candidati care au venit cu proiecte clare si termene de finalizare ale lor rapide, viabile pentru comunitatile sectoarelor 5 si 4. Le vom detalia.

      1. Iti atrag atentia , cu respectul si amicitia de rigoare ca , exceptandu-l pe Chiliman sau Constantin Popescu-Piedone , NIMENI VREODATA , nici un primar in functie sau doar candidat pentru aceasta functie , n-a ” venit cu proiecte clare si termene de finalizare ale lor rapide ” deci….cum dracu de pui botu la asa ceva frate ? La PGMB bunaoare , alde Oprescu a…” a avut viziuni ” insa , acestea s-au dovedit a fi doar viziuni . Madamme Firea la randu-i nu face altceva decat sa emita ….decaloguri . Ca sa-l citez pe Nevermind aka Sarcasticul : sper sa-l bata Vanghelie pe Raetchi pana s-o caca pe el , fireste daca-i va permite ” justitia ” sa candideze .

Leave a Reply

Your email address will not be published.