A dat Palada în PNL, mai rău ca în Goțiu!

A dat cu procente electorale, nu săriți ca arși. Ultimele 2 zile au readus în prim planul interesului public Partidul Național Liberal. Întâi de toate prin știrea că Ludovic Orban a fost achitat definitiv, scăpând astfel de cea mai tristă și nedreaptă perioadă din viața sa politică. Dacă ne uităm cu atenție la cum s-a propagat în spațiul online subiectul, vedem că Orban a punctat decisiv la puncte în fața adversarilor politici. Prin modul cum a reacționat din primul moment în care a apărut acuzația DNA și până la conferința de presă de ieri.

Apoi, astăzi, sociologul bătăuș Mirel Palada a aruncat pe piață un sondaj de opinie care arată așa:

– PSD + ALDE 39%

– PNL  33%

– USR 12%.

Că sondajele de opinie sunt la fel de credibile precum declarația lui Dragnea că el nu a făcut nimic care să afecteze bunul mers al justiției de la noi, o știm deja. Ce surprinde însă destul de mult este naivitatea unor oameni care chiar au luat de bune aceste date. Haideți să facem un exercițiu simplu: nominalizați o acțiune PNL de la începutul anului care să fi avut un impact mediatic incredibil, care să fi stârnit valuri de aprecieri și laude, care să fi generat content masiv în spațiul online.

Dar repede, că la un partid care a ajuns deja la 33% ar trebui să curgă astfel de momente. Nu găsiți? Atunci poate ar trebui să căutăm răspunsul la întrebarea cum a crescut PNL așa mult. Și anume, în jocul manipulator și în presiunea pe care gruparea Ponta – Palada încearcă să o pună pe Congresul PSD de sâmbătă. Apropo, ați fost atenți la nuanța cu care s-a ieșit în spațiul public cu acest sondaj? ”O cercetare internă a PSD”.

Fără doar și poate că PNL poate ajunge la un scor electoral de 30 și peste 30%. Că poate deveni, cu fiecare zi care trece, alternativa cea mai bună la PSD. Dar mai este mult până departe. Iar dacă prin Modrogan s-au desfăcut deja șampaniile, nu este deloc, dar deloc bine.

2 thoughts on “A dat Palada în PNL, mai rău ca în Goțiu!”

  1. “Poate ca o parte din electoratul PSD prefera sa isi ascunda preferintele politice dupa ultimele runde de probleme cu justitia? Adica, au fost la manifestatie la Cotroceni, au strigat “Jos justitia, sus coruptia!, dar la sondaj le-a fost rusine sa spuna ca voteaza PSD?! Priviti, ALDE a crescut in sondaje, cu toate problemele etc. Daca tot speculam, poate dl Teodorescu a primit de la o parte dintre membrii partidului rugamintea ca sa mai tempereze entuziasmul autoritarului domn DragneaNu stiu, poate. Pentru ca, vedeti dumneavoastra, nu mai poate oligarhul sa fure linistit, intrucat tulbura apele nationale si internationale dl Dragnea si camarila, in disperare sa scape de necazurile cu justitia. Si, zic unii, oare nu este mai simplu sa-l intrebam daca nu cumva ii este dor de fostul coleg de partid, dl Mazare? Ori, de fosta colega de partid, d-na Udrea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *