5 iunie 2016 – ziua de naștere a unei noi generații de politicieni

Toată lumea este concentrată zilele acestea doar pe dezastrul PNL, marea de roșu care a acoperit România și concertul Maroon 5 care a distrus șansele USB de a avea primar la Sectorul 1. Analize peste analize se vor face mult timp de acum încolo, dat fiind că și aceste alegeri, ca și cele din noiembrie 2014, au avut ceva atipic în ele.

Unul din cele mai clamate lucruri vizavi de politica românească, de alegeri, a fost, atât în perioada protestelor din 2014, cât și după Colectiv, ca partidele să vină în fața alegătorilor cu nume noi, cu persoane asupra cărora să nu planeze suspiciuni de corupție, oameni care să aibă expertiză administrativă și un background solid în spatele lor. Am avut așa ceva în alegerile din 5 iunie?

Răspunsul este da. Și avem și câteva nume pe care vă invit să le rețineți, cred că le vom vedea și la jocul electoral al parlamentarelor, cu reale șanșe:

1) Clotilde Armand

– probabil simbolul acestor alegeri locale. Prezența insolită într-un peisaj electoral extrem de cenușiu, Clotilde și-a făcut intrarea în campanie…plecând, adică plecând pe bune, dintr-o filmare în care Nicușor Dan o prezenta ca și candidata USB pentru Primăria Sector 1. A urmat o campanie electorală făcută la pas, cu puține apariții TV, dar când le-a avut, a fost savuroasă. Singurul politician care s-a bătut de la egal la egal cu Rifai și care l-a cucerit și pe Gâdea. Mai rar așa ceva. Rezultatul? Clotilde a fost, cel puțin pentru o noapte, primar al Sectorului 1 din București. Și a preluat deja atitudinea și discursul unui politician veritabil. Semn că o vom vedea mai mult ca sigur și la alegerile din toamnă. Gata să salveze România.

clotilde

2) Laura Chiriac

– dacă ar fi să parafrazăm sloganul ei de campanie, Laura pleacă din aceste alegeri cu mâine…goale. Și dată afară din ALDE, partid căruia i-a adus totuși cel mai mare procent, de 6%. Cu toate acestea, cu o campanie electorală presărată și de cancan, dar și cu subiecte serioase și cu o prezență destul de plăcută, Laura Chiriac poate fi una din prezențe surprinzătoare de la parlamentarele din toamnă.

3) Andrei Postolache

– aici chiar vă invit să țineți minte acest nume. Cred că este cel mai reconfortant nume pe care l-am regăsit în această campanie. Un om pe care l-aș fi votat și cu 5 mâini dacă aș fi locuit în Iași. Dar dacă Iașul nu l-a vrut primar, poate Moldova și întreaga Românie îl vor în Parlament. Omul chiar merită. Și chiar te poate privi în ochi și să îți vorbească de proiecte, nu de cum să faceți nu știu ce aranjamente.

4) Dan Mașca

– exact pe același principiu ca și Postolache și Nicușor Dan. Comunitățile locale nu mai vor să ia lumină de la centru, sau doar de la anumite personaje mesianice, ci merg pe principiul: hai să dăm o șansă celor de lângă noi, oameni care știm ce pot face, în care putem avea încredere. Și astfel, Dan Mașca a obținut peste 6000 de voturi la Primăria Târgu Mureș.

Ca atare, nu e chiar totul pierdut după aceste alegeri. Dar în mod sigur, semnalul dat prin aceste nume noi trebuie să pună pe gânduri partidele mari, dar mai ales PNL. Pentru că toți candidații mai sus menționați sunt fix genul de oameni pe care un partid ca PNL ar fi trebuit să îi aibă alături.

Articol publicat pe Știripesurse.ro

3 thoughts on “5 iunie 2016 – ziua de naștere a unei noi generații de politicieni”

  1. Care-i treaba Iancule , te dezici de liberali si-l curtezi pe Nicusor ? La sectorul 1 …” tinerii frumosi si liberi ” si-au dovedit ” seriozitatea ” si-n loc sa-si ia in serios treaba pe care o aveau d e facut acolo … s-au dus la Maroon 5 . Astia-s oamenii pe care s-a bazat Nicusor si…astia-s oamenii ce aveau pretentia { ca doar nu-ti inchipui ca faceau ce faceau doar d e dragul lui Nicusor sau al lui Clotilde !? } sa conduca alti oameni din functiile pe care le vizau . Clotilde Armand , fara suparare insa , atunci cand a acceptat sa candideze , sa se lupte cu balaurul rosu…fie trebuia sa stie cu cine s e pune fie…trebuia invatata de catre aia mai versatii la ce sa se astepte . Pana una alta…vad ca-i si asta doar o spoiala de om politic sau chiar d e fosta viitoare primarita . Lasa c-or mai fi alegeri in Romania , sa nu dispere biata fata !Laura Chiriac…fi serios omule : n-are sa pupe asta parlamentul ! Poate…vreun parlamentar dar vad ca , deja-i ocupata cu ” alde ” Diacomatu pentru care-a dat-o afara ALDE dar …. Tariceanu 8) . Andrei Postolache…de unde-l sti tu p-asta frate Iancule , ati fost colegi la seminar ? Cu jumatate din tara insa…chiar n-a fost coleg cam pe nicaieri ! Dan Mesca…aici ai dreptate , sa obtii 6.000 de voturi la primaria Targu-Mures inseamna ceva mai ales ca acolo-s cam….75% doar unguri . Asta inseamna ca l-a votat , intreaga populatie romaneasca probabil disperata caci, oricum n-aveau variante . PNL-ul ??? PNL-ul nu receptioneaza nici un semnal la ora asta sau cel putin nu receptioneaza nici un semnal d e bun simt caci daca ar receptiona asa ceva….jumatate din PNL ar trebui sa demisioneze … imediat !!! Una peste alta s-a dovedit foarte clar c-au obtinut totusi scorul obtinul , datorita….PDL-ului , datorita membrilor acestui partid al lui Basescu , partid pe care , pana mai nu stiu cand il injurati pe toate drumurile . Am auzit ca Alinuta se gandeste foarte s erios sa faca alianta cu UDMR-ul si PMP-ul { mai exista inca PMP ? } adica , alti indivizi pe care-i injurati pana mai deunazi ! Ei vezi Iancule : de d’aia ati avut parte de acest absenteism la vot si…nu mai este mult pana-n toamna , stai sa vezi atunci …. CATASTROFA !!!!!!!!!!!!!!

    1. @Marian eu nu ma dezic de nimic. Pur si simplu fac o analiza simpla. Oamenii astia i-am identificat eu ca fiind cele mai noi si proaspete figuri de noi oameni politici. Poate mai sunt si altii

      1. Foarte bine ca nu te dezici , RESPECT ! Esti unul dintre putinii liberali { sau cel putin avand idei liberale } care nu se fereste ca de ciumati de acest ” partid ” care , a fost odata mindria Regatului Romaniei iar azi , prin ” bunavointa ” cuiva , a ajuns rusinea Republicii Romania !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *