28 de milioane de secunde

Într-o curgere nebună a timpului, ce mai pot însemna 28 de milioane de secunde? Undeva spre 5 luni de zile. Dar nu numărul lor de milioane de face speciale, ci fiecare secundă din această curgere a timpului. Secundă în care trăiești, respiri, ești, doar prin iubirea pe care o primești de la cel de lângă tine. Prin iubirea pe care o dăruiești. Prin micile gesturi prin care încerci să îți dovedești dragostea.

Este chiar frumoasă iubirea. Cu adevărat înălțătoare și care te schimbă ca om. Mare dreptate avea Sfântul Apostol Pavel când mărturisea că fără iubire, chiar de am avea toate darurile lumii, nimic nu am fi. Ce face o iubire să dăinuiască, să treacă peste orice obstacole, probe? Fiecare secundă în parte. Fiecare moment pe care i-l dăruim celui de lângă noi. Chiar și stângace, chiar și cu declarații care par sublime și înălțătoare, dar care, în schimb, peste un timp, te vor face să râzi în hohote, cum ar fi: ”Este aniversarea noastră, iubita, azi mâncăm în oraș”.

Dăi fiecare secunde din povestea ta de iubirea valoarea pe care o merită și așa vei înțelege cum funcționează magia. De câte ori nu ne-am spus, în sinea noastr: ”De aș fi putut să opresc timpul preț de o secundă….” Ei, bine, iubirea fix asta face. Oprește timpul pentru tine. Și îți oferă șansa de a îți învăța inima să bată după respirația celui iubit, care doarme abandonat în brațele tale. Sau te lasă să simți cum sărutul ei este dătător de viață, nectar de zei uitat pe culmile unui Olimp ascuns de ochii sufletului.

28 de milioane de secunde. De iubire. De dor. De dorință. De îmbrățișări și nopți nedormite. De șoapte, mărtusiri, promisiuni. De copilărie, de oameni mari într-o lume prea mică. De amintiri făcute împreună și de vise în care ne cuibărim unul în brațele celuilalt. Cum pui oare 28 de milioane de lumânări pe un tort, ca să aniversezi milioane de clipe de iubire? Destul de greu, nu? Dar e suficient una singură și să nu o stingi niciodată. Așa cum ar trebui să facem și cu iubirea din viața noastră.

Pentru că ne mințim prea mult că ne este bine și singuri, până când apare un suflet care răstoarnă totul în cămara sufletului și apoi se uită la noi și ne șoptește: ”Trebuia să vin eu în viața ta, să colorăm un pic sufletul”. Lecția de viață a celor 28 de milioane de secunde este aceea că, atunci când iubești, viața nu se mai măsoară în ore, zile, luni și ani, ci în bătăi de inimă, Bătăile de inimă ale celui de lângă tine. Care durează, fiecare, preț de o secundă. Iar o secundă este o viață. Și uite cum aniversăm 28 de milioane de vieți. O eternitate adică.

Și unii oameni ne mințeau că veșnicia nu există. Există, doar în iubire.

Editorial publicat pe Perfect Imperfecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *