22 Decembrie 2011 – oficial, democraţia a murit în România

Ce tristă ironie pentru un popor care nu învaţă din greşelile trecutului…

22 Decembrie 1989 – oamenii au ieşit în stradă, unii murind pentru ca să aibă dreptul la alegeri libere, dreptul de a-şi alege conducătorii.

22 Decembrie 2011 – Moţiunea opoziţiei în ceea ce priveşte asumarea guvernului Boc pentru comasarea alegerilor din 2012 a fost respinsă.

După 22 de ani, democraţia în România a murit. De astăzi trăim, la modul cel mai oficial, într-un stat totalitar. Nu vă amăgiţi cu dreptul nostru de a comenta..îl vom pierde şi pe acesta cât de curând…

Închei cu un citat din discursul lui Crin Antonescu de azi:

“Ce ne spune nouă astăzi clar primul-ministru? E bine să alegem cât mai rar. Campanii electorale, afirmă domnia sa, cu valoare de principiu, sunt nişte dezbateri sterile şi de evitat. Cineva, afirmă domnia sa, adică cei care guvernează acum, au stabilit ce este bine pentru naţiune şi, ca atare, toţi, fără să mai dezbatem, fără să mai facem alegeri, trebuie să ne aliniem, cum spune domnia sa – putere, opoziţie, administraţie centrală, administraţie locală, acestor obiective stabilite de voinţa puterii.
Nu există, domnule prim-ministru, în 20 de ani de democraţie, în România, 22 de ani care se împlinesc, cumva, astăzi, nu există nicio afirmaţie mai răspicat leninistă în ideea minorităţii conştiente decât aceea pe care dumneavoastră, astăzi, o faceţi. Nu există în 22 de ani o explicaţie mai răspicat fascistă şi antidemocratică decât aceea pe care dumneavoastră o faceţi. Dumneavoastră aveţi un Fuhrer. Dumneavoastră aveţi la dispoziţie un popor. Dumneavoastră ştiţi ce trebuie şi ce nu trebuie să facă naţiunea. Dumneavoastră ştiţi cine e responsabil şi cine nu. Dumneavoastră ştiţi că cine nu e de acord e duşmanul poporului şi, ca atare, nu mai avem nevoie de alegeri, de cheltuieli şi de trăsnăile de campanii electorale.”

 

3 thoughts on “22 Decembrie 2011 – oficial, democraţia a murit în România”

  1. Atunci cand pe blog la Adrian Nastase si chiar la Victor Ponta , am intrebat , de ce nu se retrage ” opozitia” pur si simplu din parlament provacand in acest fel alegeri anticipate si deci o modalitate , o sansa pentru schimbare…m-au “injurat ” unii , m-au porcait ca pe drac pur si simplu , asta lasand la o parte raspunsul dat de AN [ mai repede cred ca era administratorul …blogului] care imi” povestea” ca …daca-i vor lasa singuri pe astia de la PDL…vor face ce vor dorii mai ales daca nu va fi nici o opozitie.Pai cu asa ” opozitie”…Cat despre discursul lui Ponta sau al lui Antonescu….vorbe goale daca nu sant insotite de fapte reale si anume { raman la parerea mea totusi cu toata stima pentru parerea domnului Nastase} DEMISIA DE URGENTA din parlament! :sick: :sick:

    1. @Marian Adrian Nastase isi tine singur blogul:) si eu vreau sa stiu de ce nu se retrag..sper din suflet ca la inceputul sesiunii ce vine sa se intample asta

  2. Asa este!!! eu am 33 de ani,sunt patron de firma,capitalist ferm convins,democrat si totodata libreral.Din pura exerienta va zic cu mana pe inima,Romania esste infectata de aceeiasi parazit si sufera de aceeiasi boala care a proliferat comunismul timp de 45 de ani.Va intrebati care ????? Insusi poporul Roman,si cum Nihil sine
    Deus…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *