2021 într-o poză și un cuvânt!

Iată-ne ajunși și la finalul lui 2021. Un an despre care cu greu ai putea să scoți în evidență niște lucruri pozitive. Lecția pe care viața a început să ne-o dea în 2020 a continuat și anul acesta, iar noi, mai înverșunați ca niciodată, în loc să învățăm ce este de învățat și să pornim pe drumul recuperării, ne-am afundat definitiv.

Ne-am pierdut și ultima brumă de umanitate. Ne-am pierdut grija unii pentru ceilalți. Ne-am pierdut încrederea unii în alții. Ne-am pierdut chiar și cea mai simplă cale, calea către Dumnezeu, prin iubirea de semeni. Ne-am pierdut încredere în autorități, în știință.

Cea mai importantă lecție pe care ne-a dat-o acest al doilea an de pandemie este că nimic din tot ceea ce noi am realizat ca societate, ca umanitate, nu este garantat pe viață. Putem pierde totul foarte ușor, și asta doar din vina noastră. Regresul nostru, din acest ultim an, ca umanitate, este unul cu adevărat dramatic. Chiar dacă poate, vi se pare, că nimic nu s-a schimbat atât de radical.

Pentru mine, cuvântul anului 2021 este vaccinare. Vaccinurile dezvoltate de Moderna, Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, au reprezentat, chiar și cu imperfecțiunile lor, șansa care ne-a fost oferită pentru a putea să luptăm cu acest coronavirus parșiv. Și, în ciuda tuturor valurilor de fake news, de dezinformări și mistificări crunte ale realității, vaccinul și vaccinarea reprezintă singura cale prin care putem privi, cu un pic mai multă speranță, spre viitor.

Fotografia anului, pentru mine, îi arată pe adevărații eroi. Singurii care au dus această luptă până la epuizare, până la sacrificiu personal. Medicii sunt cei fără de care, acești ultimi doi ani ar fi fost cu adevărat un iad. 

Sau, desigur, ne putem foarte ușor întoarce în trecutul întunecat, obscur, al ignoranței.

Așadar, vă invit și pe voi la acest exercițiu retrospectiv. Să vorbim despre ce a însemnat 2021 pentru voi. Doar printr-o fotografie și un cuvânt. Reunite sub hashtagul #2021opozăuncuvânt. Iar în primele zile din 2022, adunăm toate fotografiile și cuvintele alese de voi, pentru a le aduna într-un colaj pe care îl vom posta aici.

4 thoughts on “2021 într-o poză și un cuvânt!”

  1. Nu ma pricep , pur si simplu n-am invatat in atatia ani cum s a postez o fotografie pe blogul cuiva insa , daca asi sti s a fac asta , asi posta fotografia baiatului meu subofitzer ISU , PARAMEDIC SMURD care , anul trecut fiind infectat cu COVID 19 , a fost nevoit sa primeasca ingrijiri nu din partea familiei asa cum era normal ci…din partea colegilor la carantina stricta . Nici azi n-a primit banii aceea cu care i-a mintit GUVERNUL LIBERAL AL ROMANIEI iar azi…se afla in strada la proteste . Daca nu aveam parte in 14 septembrie de un AVC baban de tot care de-atunci m-a tzintuit in casa , la ora asta SIGUR asi fi fost alaturi de el si camarazii lui ! ” Sau, desigur, ne putem foarte ușor întoarce în trecutul întunecat, obscur, al ignoranței. ” Te anunt Iancule Maria Ta ca , pe vremea cand omenirea era ignoranta si traia in obscurantism …viata ei era mai curata si infinit mai usoara , trebuie s-o recunosti . N-aveai decat o grije : to sleep , to die perchance to dream , indiferent ce o insemna asta . Azi , ai inclusiv grija mortii eterne care-ti pune la incercare credintza in Dumnezeu si-n lucrul perfect facut de mainile Sale Sfinte caci , ai de ales intre a te vaccina sau a nu o face iar asta inseamna sa nu mai fi primit sa te rogi Duhului Sau in incinta CASEI SALE . Ce zici fratzioare cum este mai bine : in obscurantism si ignorantza sau asa cum este azi in plina dezvoltare culturala ? P.S. Poate ma-nsala pe mine mirosul si bunul simtz { daca-i asa iti prezint scuze umile inca din start } dar…am asa o vaga senzatie ca , asa cum te cunosc de-atatia ani frate Iancule , matalutza faci o reclama desantzata la…vaccinuri si firmele producatoare ? Al dracului nenea Iancu ! Au sa-ti rupa banii captusala buzunarelor si-ai s a ramai in curu gol Ioane ? Ce dracu faci cu-atatia bani frate ? Respect !

    1. @Marian Îmi pare rău să aud de problema ta cu AVC-ul. Sper din suflet că ești bine. Dacă pot să îți fiu alături, de ajutor cumva, nu ezita să îmi spui!

    1. @Marian: La mulți ani binecuvântați, Marian, ție și celor dragi! Să avem parte de un an mai bun, mai liniștit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *