10 iunie 2012 – Alegeri locale în România. Cu ce rămânem la finalul zilei?

Din tot ce s-a întâmplat azi, cel mai important lucru cu care rămânem nu este rezultatul. Acesta este intuit, suprizele vor fi foarte puţine.

Rămânem însă cu nevoia votului obligatoriu. Cultura votului nu există la români. Dacă prezenţa de azi va fi cea mai bună de după 2000, asta se datorează foarte mult, extrem de mult, cumpărării voturilor.

Aţi avut azi exemple din cele mai evidente: Ştefăneşti pare a fi o oază a democraţiei în România. Oamenii stau cu orele la vot. Răspunsul la acele imagini stă în faptul că acei oameni trebuie să îşi justifice banii primiţi. Iar un vot acolo costă mult. Ca darul la un lăutar.

La Călăraşi, aia de au sărit gardurile ca să forţeze intrarea în secţia de votare, credeţi că au făcut asta mânaţi de dorinţa de a nu fi lipsiţi de un drept esenţial al democraţiei? Nu, au făcut asta de frică că nu vor mai primi sau vor fi nevoiţi să dea înapoi banii pe care şi-au vândut demnitatea.

PS: Două exemple de cum se cumpără voturile:

pj2jqd

Sursă foto: aici.

Iar din partea lui Nicuşor Dan, o veste bună pentru cei care vor putea prezenta dovada că au votat cu el: le dă o bere gratis.

6 thoughts on “10 iunie 2012 – Alegeri locale în România. Cu ce rămânem la finalul zilei?”

  1. Intrebarea sincera si naiva este… cine cumpara voturi? Ca USL nu, PDL nu, deci cine??? Cate dosare s-au facut? Cati au facut inchisoare? Niciunul, atunci ca totul e bine…

    1. @Laur in toate partidele, din pacate, se practica asta. Din pacate, nimeni nu a platit pana acum.

  2. Pe strada unde locuiesc eu si pe strazile adiacente s-a pornit petrecerea ! Daca si Dragos Frumosu ar fi fost sprijinit cu adevarat de USL-asi scapam si de ultimul slugoi basist din Bucuresti .In 4 am dat o mare muie pentru Sulfina Barbu !Bucurestiul a dat o mare muie si lui Progoana si lui ….Dan Diaconescu .Bucurestiul si bucurestenii au dat azi o mare muie PDL-ului !Respect prietene si…mai am rabdare pana in toamna ! Renasc sperantele !!!!Daca si aia de la Cluj ai vor da o mare muie lui Boc…..chiar merita sa ma imbat !!! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

  3. @marian la cluj e inca in balanta. vom stii doar dupa numaratoare finala. In rest, meritam sa ne bucuram. Am obtinut o victorie imensa azi. Si dupa o lupta extrem de grea

  4. Bai Iancule …spune-le alora de la clubul vostru , ca daca USL-asii vor face o singura gresala , una singura si anume , sa se repeada acum la ciolan….asta va fi taxata la toamna ! Poate vor tine cont totusi de parerea ta … :shiftyeyes: Sa fi sigur ca acest vot a fost un vot politic . A fost un vot impotriva PDL-ului si mai ales a lui Basescu si nu un vot dat pentru dragostea prea mare, ce-o au romanii fata de USL-asi ….Ponta , sau Antonescu sau Daniel Constantin…adica Dan Voiculescu de fapt ca doar nu-ti inchipui ca Daniel Constantin taie si spanzura in PC ! Sa faca bine si sa lase dracului :satansmoking: toate frictiunile politice si sa faca treaba pentru care au fost votati iar la toamna …poate da Dumnezeu sa scapam de ei, de PDl-isti de peste tot, si mai ales de marota mea …de UDMR din viata publica ! :satansmoking:

    1. @marian te asigur ca toate lumea din USL este constienta ca valul asta de vot politic, de ura impotriva PDL, daca facem o greseala, se intoarce impotriva noastra. Nu va fi asa, te asigur

Leave a Reply

Your email address will not be published.