10 ianuarie 2012 – 10 ianuarie 2013 – am uitat şi Piaţa Universităţii…

Acum fix un an de zile, Raed Arafat îşi dădea demisia din funcţia de subsecretar de stat al Ministerului Sănătăţii.

Gestul venea după o ieşire necontrolată a lui Băsescu, cu o seară înainte, la Realitatea TV, când a scos şi celebrul porumbel: “Ghici, ghicitoarea mea !”

Începând cu seara zilei de 10 ianuarie 2012 şi până în luna februarie, este adevărat, mai timid după 25 ianuarie din cauza unor condiţii meteo extraordinare, oamenii au ieşit în Piaţa Universităţii şi apoi în multe alte oraşe, la început pentru a protesta faţă de ce i se întâmpla lui Arafat, iar mai apoi pentru a cere demisia lui Băsescu şi a guvernului Boc.

Ce a fost cu adevărat Piaţa Universităţii? A fost prima mare ieşire din amorţeală a oamenilor de după 1990. A fost cu adevărat începutul unei lupte. Al cărei scop final, chiar şi acum, la un an, rămâne neîmplinit.

Da, ca urmare a Pieţei Universităţii am scăpat de Boc, MRU, am reuşit să înlăturăm mizeria portocalie, întâi prin alegerile locale din iunie şi apoi la parlamentarele din decembrie 2012.

Cu toate astea, Băsescu este încă acolo. Iar spiritul Pieţei va exista cât timp acest individ rămâne acolo. Şi asta ar trebui să înţeleagă şi Ponta şi Antonescu: noi nu avem nevoie de coabitare sau orice altceva.

Îl vrem pe Băsescu plecat ! Sau vor pleca Ponta şi Antonescu !

DSC_0107 (1)

7 thoughts on “10 ianuarie 2012 – 10 ianuarie 2013 – am uitat şi Piaţa Universităţii…”

  1. Frate Iancule…ar fi bine daca nu s-ar fi uitat chestia din Ianuarie 2012 .Tare mi-e teama ca USL-asii …au cam uitat pentru ce s-a iesit si cam ce au strigat acei oameni .Vorba lui ” barbarul”: ” asteptam un semn “! De data asta, in afara de Basescu [ ca inca este acea lozinca in mintea noastra a celor ce am fost acolo : Jos Basescu !] este posibil sa se strige …Jos Ponta sau..Afara cu javrele din parlament !Asa cu ingaduinta dau maxim sase luni pentru ca ” alianta ” USL sa mai reziste , nu de alta dar cred ca pana si Antonescu si-a cam dat seama ca este tras in piept…nu atat de Ponta cat de aia din spatele sau, adica de FSN-istii aia batranii !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *