Vești bune din România reală – 1 mai la Constanța!

Am fost în perioada de zile libere dintre Paște și 1 mai prin Constanța. Am zis să mă bucur de mare, dar fără zgomotul inutil și pițiponceala din Vama Veche, din Mamaia și alte locații unde nu ai parte decât de droguri, băutură ieftină și proastă și boli cu transmitere sexuală. Nimic nu este mai frumos decât o mare care te așteaptă într-o liniște aproape ceremonială și care apoi te transpune într-un univers perfect unde doar valurile sparte de țărm, mirosul de mare și cântecul pescărușilor te însoțesc.

Din această scurtă călătorie am zis că merită să vă împărtășesc și câteva vești bune, mai ales că la negativism și răutăți ne pricepem cu toții:

– Da, există și condiții de calitate pentru transport până la mare. 2 ore și un pic cu un tren demn de orice țară europeană, asigurat de o companie privată, Astra Vagoane. Sunt, momentan, doar două trenuri disponibile spre Constanța, dar odată cu luna iunie acestea vor acoperi și restul litoralului. Prețurile, la fel ca la CFR.

– Nu căutați doar hoteluri de 4 stele sau cine știe ce vile luxuriante. Poți găsi cazare și camere incredibile, cu mic dejun inclus, situate în locații perfecte și la 3 stele. Și cu prețuri mult mai convenabile.

– Nu ratați restaurantul Suada de la Portul Tomis, cele mai bune mâncăruri din Constanța acolo le-am servit. Fructele de mare: fabuloase!

– Faleza Cazinoului din Constanța este cel mai frumos loc din această zonă. Breath taking, cum ar spune englezii. Marea, în toată splendoarea ei, alăturată unui Cazino care a făcut istorie la începutul anilor 1900 și care, sper, nu se va prăbuși de tot până vom realiza că merită toți banii din lume pentru a fi refăcut și redat circuitului turistic. Chiar dacă acum este doar un loc în spatele căruia își fac nesimțiții nevoile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.