Ziua Presedintelui

Dupa 5 ani de chin, lupte interne, scandaluri si mediocritate polititca si dupa inca o luna de zile de campanie electorala de dat la gioale, a venit si ziua cea mare…ziua alegerii presedintelui. Aici am sa va ofer toate datele importante ale acestei zile, si imaginile cele mai reprezentative:

– ora 07.00: a inceput oficial votarea. Si odata cu ea si primele incidente – mai multe sectii de votare s-au deschis cu jumatate de ora intarziere, reprezentantii Pro Democratia nu au fost lasati sa intre in mai multe sectii
– ora 08.00: Vremea pentru azi se arata promitatoare: cald, fara precipatatii, doar ceata ne va cauza mici probleme.
– ora 08.36: la Scoala 17 din Bucuresti a votat Sorin Oprescu. La iesire a declarat: “Am votat pentru schimbare, pentru primul presedinte independent din istoria noastra.”

– ora 09:04: la Liceul A.D Xenopol a votat Traian Basescu. La iesire a declarat: “Romanii au astazi posibilitatea de a exercita un exercitiu de putere extraordinar”
– ora 09.12: la Scoala nr 73 din Bucuresti a votat Crin Antonescu. “Este momentul pe care il astept de 5 ani, O schimbare profunda, un alt fel de a face politica. Este o zi frumoasa azi.”
– ora 09.20: Ca sa intelegeti cat este de important votul de azi, cam asa arata ultimul sondaj inainte de ziua de azi…Fiecare vot conteaza !!!

– ora 09:39: apar primele incidente majore: 300 de oameni sunt audiati de politie dupa ce au plecat sa voteze intr-o comuna in Olt. In acelasi timp in Mehedinti au disparut 700 de buletine de vot.
– ora 10:20: a votat Mircea Geoana. Emotionat, ca un prostanac, s-a miscat de parca era la cortegiu….la iesire a declarat: “Poporul roman are puterea sa decida calea de urmat..e momentul sa ne aplecam asupra lucrurilor cu adevarat importante.”
– ora 11.12: a votat Ion Iliescu: “Am votat pentru Geoana. Sper sa intram in normalitate. Nu am votat pentru referendum.”
– prezenta la vot la ora 10: 6.1%. Participarea la referendum, 5.7% pentru referendum.
– prezenta la vot la ora 13 – 20.9%, in Bucuresti este de 19.7%.Judete cu prezenta mare: Teleorman, Dambovita si Mehedinti. Prezenta slaba: Harghita, Maramures si Mehedinti. In Bucuresti, fruntas este sectorul 1, cu 21.81%
ora 16:51 – vot suspendat la sectia speciala de la Gara de Nord din cauza unei contestatii, cu sute de oameni care asteapta de cateva ore bune.
ora 17:30: prezenta la vot la ora 16: 36.19% .Judete fruntase: Teleorman, Mehedinti, Dambovita. Judete slabe: Covasna, Harghita, Satu Mare. Bucuresti: 32.42%.
ora 20.33: prezenta la vot la ora 19: 49.97% orase fruntase: Teleorman, Mehedinti, Ilfov; orase slabe: Satu Mare, Covasna si Harghita; Bucuresti: 45.06%
ora 22:33: prezenta finala la vot, la ora 21 a fost de: 53.52%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *