Vrei să votezi? Înscrie-te pe listă !

Decizia guvernului  de a condiționa dreptul la vot al românilor de afară de înregistrarea pe o listă prealabilă, până cu maxim 30 de zile înainte de momentul votului, nu este deloc o constrângere, așa cum țipă peste tot deontologii băsiști. Este doar o formă de a evita momentele demne de cartea recordurilor, gen Paris 2009, unde s-a votat cu o viteză incredibilă.

Este o practică politică prezentă în multe locuri din lume, iar exemplul cel mai bun este dat tocmai de marele licurici. Dacă este ceva ce cred că este greșit în treaba asta e faptul că nu s-a generalizat și la cei din România. Cred că este timpul unui proiect de lege care să presupună responsabilizarea oamenilor în ceea ce privește votul. Și cei care vor să voteze, să se știe numărul lor.

Iar ceilalți își pot vedea mai departe de chibițatul de pe margine.

voteaza1

Să nu stăruim în naivitate prea mult, cei care țipă foarte mult pe tema asta sunt cei care își doresc din suflet să o vadă iarăși pe Elena Băsescu ca europarlamentar. Iar singura șansă pentru agramata familiei Băsescu este de a se încerca iar fraudarea cu voturile din afară. Prin același mod în care și tatăl bețiv a rămas președinte al României în 2009 sau după referendumul din 2012.

Sursă foto: aici.

2 thoughts on “Vrei să votezi? Înscrie-te pe listă !”

  1. este o restrangere a dreptului de vot pe criterii teritoriale. si asa stranierii voteaza foarte greu, centrele de votare fiind departe, insa a dubla drumurile potentialilor votanti inseamna a-i tine acasa. daca guvernul ar fi vrut sa evite problemele enuntate in articol ar fi permis inregistrarea online sau prin posta. (se poate chiar si vota asa, daca tot aducem in discutie exemple din alte tari, dar asati alt[ discutie). cum nu a facut asta, e evidenta intentia de a-i tine pe oameni departe de sectiile de vot. dincolo de faptul ca asta inseamna modificarea evidenta a rezultatelor votului, jucaria asta, apropo, dezavantajeaza pnl, sau, mai exact pe prezidentiabilul penelist. a-i tine pe oameni departe de vot inseamna reducerea sanselor de revizuire a constitutiei, iar psd nu va trimite niciodata la cotroceni un nemembru de partid cu actualele puteri. asa ca, sa `ne` radem de penelei, ca ei iar cad de fraieri.

    1. @beranger mai degraba eu mi-as dori ca aceasta optiune sa fie introdusa si pentru cei din tara. Votul in Romania este o bataie de joc. Cat dspre ce spui tu, ca ar fi dezavantajat PNL prin aceasta masura, nu, hai sa fim seriosi, stim amandoi ca de fapt ea a fost introdusa pentru a se evita jafurile din 2009 sau din 2012, orchestrate de PDL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *